WK bygger 80 leiligheter for Oslo kommune med fossilfri byggplass

Vant kontrakt med beste løsningsforslag.

WK bygger 80 leiligheter for Oslo kommune med fossilfri byggplass
Boligbyggs administrerende direktør Marit Jakobsen Leganger og daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger. Foto: Boligbygg

 WK Entreprenør har vunnet Oslo kommunes konkurranse om å få bygge 80 såkalte Omsorg pluss-boliger samt å flytte en verneverdig sveitservilla på Kjelsås.

– Nå gleder vi oss til å starte forprosjektet i samspill med WK Entreprenør, uttaler administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger, i en pressemelding.

Det er foretaket Boligbygg i Oslo kommune som eier tomten i Kjelsåsveien 114–116 og er byggherre for prosjektet.

Etter planen vil det være klart for første spadetak i prosjektet sommeren 2020. Om fremdriften videre går som planlagt, vil det ferdige bygget stå innflyttingsklart sommeren 2022.

Fossilfri byggplass

Siden høsten 2018 har flere entreprenørfirmaer konkurrert om kontrakten for prosjektet. I desember leverte entreprenørene løsningsforslagene sine, som er blitt nøye vurdert av Boligbygg, heter det i meldingen .

Entreprenøren forteller at de føler stor eierskap til prosjektet etter å ha jobbet med løsningsforslaget i konkurransefasen.

– Prosjektet er en fin utviklingsplattform for oss på flere områder, som Breeam, kompakttre og fossilfri byggeplass, sier entreprenørens prosjektleder Jørn Wegger.

Forprosjektfasen og prosjekteringen av bygget skal skje i samspill mellom kommunen og entreprenøren, i form av en samspillsentreprise. Når prosjektet går over i byggefasen, vil det bli regulert som en ordinær totalentreprise.

Les også