BYGG

WK bygger 80 leiligheter for Oslo kommune med fossilfri byggplass

Vant kontrakt med beste løsningsforslag.

Boligbyggs administrerende direktør Marit Jakobsen Leganger og daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger.
Boligbyggs administrerende direktør Marit Jakobsen Leganger og daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger. Foto: Boligbygg
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
4. juni 2019 - 17:22

 WK Entreprenør har vunnet Oslo kommunes konkurranse om å få bygge 80 såkalte Omsorg pluss-boliger samt å flytte en verneverdig sveitservilla på Kjelsås.

– Nå gleder vi oss til å starte forprosjektet i samspill med WK Entreprenør, uttaler administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger, i en pressemelding.

Det er foretaket Boligbygg i Oslo kommune som eier tomten i Kjelsåsveien 114–116 og er byggherre for prosjektet.

Etter planen vil det være klart for første spadetak i prosjektet sommeren 2020. Om fremdriften videre går som planlagt, vil det ferdige bygget stå innflyttingsklart sommeren 2022.

Fossilfri byggplass

Siden høsten 2018 har flere entreprenørfirmaer konkurrert om kontrakten for prosjektet. I desember leverte entreprenørene løsningsforslagene sine, som er blitt nøye vurdert av Boligbygg, heter det i meldingen .

Entreprenøren forteller at de føler stor eierskap til prosjektet etter å ha jobbet med løsningsforslaget i konkurransefasen.

– Prosjektet er en fin utviklingsplattform for oss på flere områder, som Breeam, kompakttre og fossilfri byggeplass, sier entreprenørens prosjektleder Jørn Wegger.

Forprosjektfasen og prosjekteringen av bygget skal skje i samspill mellom kommunen og entreprenøren, i form av en samspillsentreprise. Når prosjektet går over i byggefasen, vil det bli regulert som en ordinær totalentreprise.

Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum mener kontrakten med underleverandøren er en milepæl for Engebø-prosjektet.
Les også

Nordic Mining med viktig milepæl i Engebø-prosjektet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.