T2

With License To Drill

15. okt. 2007 - 08:58

Mother of all tools. I hvert fall elektriske sådanne. Her er et lite utvalg av de deligste drillene.

Proft til amatørene

Panasonic er et velklingende navn hos profesjonelle drillbrukere. Den japanske kjempen har modeller du neppe klarer å slite ut og EY6409 føyer seg inn som en søt liten kraftkar med et 12 volt nikkelmetallhydrid batteri på hele 3,5 Ah. Den er sympatisk priset til 2500 kroner slik at vi vanlige forbrukere kan skvise den inn på husholdningsbudsjettet. Du får også modeller med mindre batterier og de med litiumione, men sistenevnte vil kreve et dypere innhugg i lommeboka.

Drill Light

Og så en liten litiumperle i lettvektsklassen. Bosch PSR 14,4 LI-2 har et har som du skjønner en spenning på 14,4 volt men på tross av at batteriet nesten ikke merkes rommer det 1,4 Ah batteri. I tillegg har den 1,35 kilo lette to girede maskinen ladeindikator og LED-lys som kaster glans over det du jobber med. Maskinen leveres med to batterier for 1398 kroner.

Murmesteren

Her er maskinen for alle med murvegger og det er jo alle innehavere av grunnmur, murvegger og i det hele tatt alle som trenger å henge opp et bilde på noe hardt.

Selv om batteridriller er fenomenale så kommer ledningen til sin rett når boret skal inn i stein og mur. Og som du vet; da kommer det mye støv i retur. Derfor har Bosch PSB 650 RA integrert støvsuger med støvavsug rett utenfor hullet. Alle som har boret i rød murstein inne i stua vet hvor verdifullt det er.

Denne 650 watts maskinen til under 898 kroner trenger enhver mur- og steineier.

Vriompeisen

Hvis du virkelig trenger en ordentlig batteridreven vriompeis, det vil si en maskin som kan vri rundt riktig grove bor uten å mukke er denne tregirsmaskinen fra Black&Dekker noe for deg. Med et dreiemoment på 50 NM kjører den neppe seg fast. I tillegg kommer den seg inn i betong også fordi den har slagverk i tillegg. En liten perle til rundt 1600 altså.

For de proffe

Er du virkelig serrriøs og vil ha max av alt utenom vekt har Makita maskinen for deg. Modellen med det megetsigende navnet PSB 650 RA veier bare 1,6 kilo, men har et potent 3 Ah Litium-ionebatteri på 14,4 volt. Ikke ett forresten. Maskinen, som ligger som støpt i hånden, selges med to stykker og en lader som fyller dem opp på 22 minutter. Fortere enn du klarer å tømme det ene. Maskinen har innebygget arbeidslys, to gir og leveres i koffert for; hold deg fast, litt over 5000 kroner. Men da kan du kalle deg proff.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.