OLJE OG GASS

Wintershall med et av årets største oljefunn

Wintershall-direktør Harald Vabø har grunn til å være fornøyd med funnet på Maria-prospektet.
Wintershall-direktør Harald Vabø har grunn til å være fornøyd med funnet på Maria-prospektet. Bilde: Cornelius Poppe
22. juli 2010 - 12:52

I sitt første prosjekt i Norge, Grosbeak, bekreftet selskapet tidligere i år oljefunn.

Torsdag meldte Oljedirektoratet at Wintershall Norge ASA også har funnet olje og gass i letebrønnen på Maria-prospektet i Norskehavet.

Årets største

Foreløpig er størrelsen på funnet beregnet til 10-20 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje og 2-5 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. Det kan vise seg å være årets største funn på norsk sokkel.

– Vi har altså gjort to betydelige funn på våre to første egenopererte brønner på norsk sokkel. Det er det grunn til å være fornøyd med, sier Harald Vabø, administrerende direktør i Wintershall Norge, til Aftenbladet .

56 milliarder

Undersøkelsesbrønnen 6406/3-8, kalt Maria-prospektet, ligger 20 kilometer sørøst for Åsgårdfeltet i Norskehavet. Med en oljepris på 75 dollar fatet kan Maria inneholde olje for opptil 56 milliarder kroner, ifølge Offshore.no.

– Alt ligger til rette for utbygging; Maria ligger nær eksisterende infrastruktur, og det bør være mulig med en samordning med Trestakk-funnet like ved. Samtidig er volumene såpass at dette bør vært kommersielt, sier Vabø til Aftenbladet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.