MOBIL

Windows Phone får tokjerne og 4G

Android og iOS får konkurranse på maskinvaresiden.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. okt. 2011 - 14:14

Om du er en mobilprodusent og vil lage telefoner med Windows Phone 7 må du følge noen krav fremsatt av Microsoft. Disse inkluderer at du må oppfylle en viss spesifikasjonsliste. Denne er etter dagens standard ikke spesielt heftig, og inkluderer for eksempel ikke tokjerneprosessor, slik du finner i de heftigste Android-mobilene og iPhone 4S.

Nå letter Microsofts Windows Phone-sjef Andy Lees på sløret. Han sier til AllthingsD.com at operativsystemet får støtte for tokjerneprosessor og LTE-nett (bedre kjent som 4G). Men foreløpig mener han at dagens telefoner står seg godt mot Android-toppmodellene.

- Raskere enn tokjerne

- De er alle enkjernet, men jeg mistenker at de vil være raskere enn noen tokjernetelefon du setter dem opp mot, og det er poenget, sier Lees til nettstedet. Likevel understreker han at Microsoft ikke har noe prinsippielt imot tokjerneprosessorer. Selskapet ønsker å vente til operativsystemet er mer modent før de åpner for slik maskinvare.

Han forteller videre at telefoner med støtte for LTE er på vei, men vil ikke si noe om hvorvidt dette kommer i år eller neste år. 

Microsoft er for øvrig allerede i gang med neste store oppdatering av Windows Phone. Nå nylig lanserte de versjon 7.5 Mango. De planlegger å slippe nye versjoner i et jevnt tempo. De vil ikke slippe nye versjoner for raskt, siden dette krever veldig mye testing. Samtidig vil de heller ikke bruke så lang tid at operativsystemet blir gammelt før nye versjoner kommer.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Mango

Kilde: AllthingsD.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.