MOBIL

Windows Phone 7 er "jailbreaket"

Det var bare et spørsmål om tid. Nå kan du installere programmer og bruke Windows Phone 7-telefoner som USB-disk.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. nov. 2010 - 14:55

Microsoft har lagt usedvanlig mange begrensninger på Windows Phone 7, og har i stor grad hermet etter Apples lukkede system med sitt nye operativsystem.

Les også: Tre ting vi elsker og hater med Windows Phone 7 »



En av de store begrensningene i systemet er at du ikke kan installere programmer til Windows Phone 7 fra andre steder enn Microsofts app-butikk Marketplace. At Microsoft selv skal godkjenne alle programmene som legges ut på Marketplace gjør at du kun vil få tilgang til programmer Microsoft mener du bør ha tilgang til.

I alle fall i teorien.

Fjern programsperren

Nå har det nemlig kommet en hack som lar deg installere programmer rett på telefonen uten å gå via Marketplace. Det eneste du trenger er en Windows Phone 7-telefon og programmet Chevron WP7 på PC-en din. 

Chevron WP7 fjerner sperren som gjør at du ikke kan installere programmer, så det blir da mulig å legge Windows Phone 7-programmer rett inn på telefonen.

Dette er i praksis nesten som å "jailbreake" iPhone. På iPhone åpner dette for å installere apps utenfor App Store.

Programmet gjør imidlertid også piratkopiering av Windows Phone 7-programmer til et hett tema. Utviklerne bak Chevron WP7 har i bloggen sin sagt at hensikten med programmet ikke er å muliggjøre piratkopiering, men å gjøre det mulig å kjøre hjemmelagde programmer som ikke ville blitt godkjent av Microsoft.

Du kan lese mer om og laste ned Chevorn WP7 fra Chevronwp7.com »

Bruk telefonen som USB-disk

En annen begrensning i Windows Phone 7 er at det i utgangspunktet ikke er mulig å bruke den som masselagringsenhet. Det vil si at du ikke enkelt og greit kan koble den til PC-en og overføre filer til og fra telefonen.

Dette viser seg nå å være enkelt å omgå. Du må endre noen verdier i registeret på Windows-PC-en din, som igjen gjør at Windows Phone 7-telefonen din dukker opp som flyttbar disk i Utforsker.

Fremgangsmåten finner du på MobileTechWorld.com »

Windows Phone 7 som USB-modem

Microsoft har også sperret for muligheten til å bruke Windows Phone 7-telefoner som USB-modem. Dette er noe stort sett alle smarttelefoner lar deg gjøre, og eliminerer behovet for å kjøpe et ekstra USB-modem til PC-en din om du skal surfe når du er på farta.

Det ble for en stund siden kjent at også denne sperren lar seg omgå rimelig lett. 

Fremgangsmåten finner du på MobilityDigest.com »

Les også:

Under skallet på Windows Phone 7 » 

Her er Windows Phone 7-hemmelighetene » 



Kilder: Mobilitydigest.com, Mobiletechworld.com, Chevronwp7.com, Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.