MOBIL

Windows Phone 7.5 Mango er ute

Nå får norske brukere handle apps på sine Windows Phone 7-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. sep. 2011 - 09:59

Microsoft har begynt å dytte ut den siste oppdateringen til sitt mobiloperativsystem ut til brukerne. I motsetning til på Android skjer oppdateringen av operativsystemet fra sentralt hold i Windows Phone-verdenen. Dermed er det Microsoft selv som setter i gang prosessen.

I natt begynte Microsoft utrullingen av Windows Phone 7.5 Mango, og den første uken skal ti prosent av brukerne få tilgang til oppdateringen. Dersom alt fungerer som forventet får 25 prosent av brukerene mulighet til å oppdatere. 

Så kommer en periode på en til to uker hvor Microsoft undersøker at alt fungerer som det skal. Når denne perioden er over skal alle få tilgang til Mango-oppdateringen.

Når oppdateringen blir tilgjengelig til din telefon får du beskjed om dette. Deretter må du koble mobilen din til en PC med Zune-programvare, eller eventuelt Windows Phone 7 Connector for Mac. Disse programmene vil guide deg gjennom prosessen.

Les mer om selve oppdateringsprosessen på Microsoft Update central.

LG blant de første

En av de første modellene som får Windows Phone 7 Mango i Norge er LG Optimus 7. Oppdateringen distribueres til alle telefonene, og i oktober skal den leveres med Mango når du kjøper den.

Vi hører også at eiere av Windows-telefoner fra HTC har fått tilgang til oppdateringen.

Blant de nye funksjonene du får i Mango finner du mulighet for multitasking, tilgang til app-butikken Marketplace, Xbox Live, strømsparing for apps som kjører i bakgrunnen, støtte for apps som bruker kamera og sensorer, og ikke minst norsk tastatur og språk i menyene.

LES OGSÅ: Dette er nyhetene i Windows Phone 7.5 Mango

Det er for øvrig en rekke nye Windows-telefoner på vei. HTC lanserte nylig Mango-telefonene Titan og Radar, og Samsung lanserte denne uken modellen Omnia W. Det er ventet at Nokia vil lansere sin første Windows-mobil om kort tid.

Kilder: Windowsteamblog.com, Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.