IT

Windows på Nokia-mobilene

Espen Zachariassen
12. aug. 2009 - 18:18

Nokia og Microsoft har inngått det de kaller en langsiktig allianse. Målet er at løsninger fra den amerikanske programvaregiganten skal brukes på på mobiltelefoner fra finske Nokia.

Neste år

De første resultatene av samarbeidet kommer neste år. Da skal etter planen de første Smarttelefonene levers med med Microsoft Office Communicator Mobile.

Bare begynnelsen

- Dette er bare starten på en lang rekke samhandlingsløsninger for den profesjonelle mobilbruker, erklærte Microsofts direktør for bedriftsmarkedet, Stephen Elop på en pressekonferanse onsdag ettermiddag norsk tid. I første omgang er det Nokias telefoner i E-serien som får innmat fra Microsoft.

Iphone

Apple har stor suksess med sin Iphone. Nokia-direktør Kai Oistamo fikk spørsmål om denne avtalen er hans tiltak for å demme opp for konkurransen fra Apple. Han ga ikke noe klart svar

Det de to selskapene ønsket å få frem på onsdagens pressekonferanse var at verden knapt har sett begynnelsen på effekten av alliansen.

Samhandling

- Det vil komme løsninger som går langt utover e-post og mobilsamtaler. Vi skal få effektive samhandlingsløsninger fra Microsoft, som profesjonelle brukere virkelig trenger, sier Oistamo.

Kjernen i løsningene blir Microsofts samhandlingsplattform Sharepoint.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Et eksempel er at jeg med Sharepoint på mobilen kan se om Kai er pålogget, og på hvilken måte jeg best kan komme i kontakt med ham, forklarer Elop.

Stort marked

For Microsoft vil dette samarbeidet ha stor verdi: Så langt er 200 millioner smart-telefoner fra Nokia i bruk verden over. Og i følge analyseselskapet IDC vil det i 2011 være én milliard mennesker som gjør deler av sitt arbeid på mobiltelefonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.