MOBIL

Windows-overgangen tar to år

Nokia regner med at overgangen til Windows Phone 7 kommer til å ta to år.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mars 2011 - 15:03

Nokia rapporterte fredag til USAs Security and Exchange Commision, en føderal enhet som overvåker finansmarkedet. I rapporten kommer det frem at Nokia og Microsoft ikke er helt ferdige med detaljene i avtalen mellom seg, og at avtalen ikke er bindene ennå, skriver ZDnet.com.

I rapporten står det at Nokia regner med å bruke to år på å gjøre Windows Phone til sin primære smarttelefonplattform. På denne tiden skal de ifølge rapporten bygge et nytt økosystem sammen med Microsoft.

Overgangsår

2011 og 2012 kalles overgangsår av Nokia, og målet er å få med seg de 200 millionene som bruker Symbian over til Windows Phone.

Samarbeidet skal inkludere utveksling av en rekke teknologier og tjenester. Nokia tar blant annet med seg sin app-butikk, operatør-billingavtaler, karttjenester og lokasjonstjenester inn i samarbeidet, mens Microsoft byr på tjenester som Bing, Xbox Live og Office.

Fortsatt Qt og Java

I tillegg skal Microsofts Silverlight være primær utviklingsplattform, men Nokia hevder de fortsatt skal benytte seg av Qt og Java på Symbian og Series 40.

Det er foreløpig usikkert når den første Windows Phone 7-telefonen fra Nokia kommer på markedet. Under Mobile World Congress sa Nokia-sjef Stephen Elop at det kommer slike telefoner på markedet i 2012.

Kilde: ZDnet.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.