MOBIL

Windows-mobiler kan kræsjes med SMS

En SMS eller Facebook-status er nok til å få en Windows-telefon til å kræsje.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. des. 2011 - 15:52

Nettstedet Winrumors melder at en av deres brukere har oppdaget en bug i Windows Phone 7.5 som gjør at telefonen kræsjer når en gitt meldingstekst blir sendt til telefonen. Det samme vil skje dersom en du kjenner sender deg en Windows Live- eller Facebook-melding med teksten.

Dersom du abonnerer på en venns statusoppdateringer i en startskjermflis, og denne poster teksten som en status, vil telefonen også kræsje.

Telefonen tryner

Det som i praksis skjer er at telefonen skrur seg av etter at meldingen er mottatt. Når du skrur telefonen på igjen vil ikke lenger SMS-appen starte. 

Winrumors skal ha testet å sende meldingsteksten til en rekke forskjellige Windows-mobiler, med samme resultat, så det kan se ut til at dette er et problem i selve Windows, og ikke i en produsents programvare.

Den eneste måten å fikse problemet på skal ifølge Winrumors være å gjøre en fullstendig tilbakestilling av telefonen. Du vil imidlertid ha mulighet til å ta en sikkerhetskopi før du sletter alt innholdet på telefonen.

Hva er teksten?

Nettstedet har tipset Microsoft om bugen. De har ikke publisert informasjon om hva meldingen inneholder. Kanskje like greit, siden det sikkert er mange moroklumper der ute som kunne hatt det moro med å gjøre livet surt for en Windows-bruker.

Dette er for øvrig ikke første gangen SMS er kilde til bugs. Både iOS og Android har hatt lignende problemer, og en gang i tiden var det også populært å sende punktum 160 ganger til Nokia-brukere for å få telefonen deres til å låse seg...

Kilde: Winrumors.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.