MOBIL

Windows 8 vises frem denne måneden

Microsoft skal lansere en testutgave av Windows 8 under Mobile World Congress.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. feb. 2012 - 09:05

Microsofts kommende versjon av Windows skal slippes i en såkalt "Consumer Preview" under Mobile World Congress 29. februar, skriver ZDnet. Windows 8 er, som Windows 7, et operativsystem laget for PC-er, men det skal også brukes på tableter.

Det antas at Windows 8 vil bli tilgjengelig på tableter og PC-er denne høsten, men Microsoft har ikke bekreftet noen ting. 

LES MER: – Windows 8 er like bra på nettbrett som på PC (tu.no)

Mens Apple og Google har bygget seg utover fra et operativsystem skrevet for mobiler og utvidet disse til å kjøre på tableter, har Microsoft valgt å skrive PC-operativsystemet sitt slik at det også kan fungere på tableter. 

Tablet og PC får mobilgrensesnitt

Windows 8 får Metro-grensesnittet som finnes i Windows Phone 7. Dette skal gjøre at operativsystemet fungerer like bra med mus og tastatur som med trykkskjerm. Det skal i teorien bety at et Windows 8-nettbrett har de fleste av mulighetene en PC har, med anledning til å kjøre mange av de samme programmene.

Windows 8 kommer ikke til mobiltelefoner, men den kommende utgaven av mobiloperativsystemet, Windows Phone 8, skal være basert på samme kjerne som Windows 8. Dermed vil en del apper fungere både på mobil, nettbrett og PC.

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8

Microsoft vil vise frem den nye startskjermen til Windows 8, Metro-basert programvare og en ny Windows-programvarebutikk.

Vises Windows 8-tableter?

Det ryktes at flere tabletprodusenter skal lansere sine Windows 8-nettbrett i løpet av året. Det kan tenkes at noen er tidlig ute og viser frem Windows 8-tableter allerede under Mobile World Congress i slutten av måneden, men dette virker ikke altfor sannsynlig.

Windows 8 skal uansett gjøres tilgjengelig som prøveversjon for dem som måtte være interessert siste dag i februar. Er vi riktig heldige får vi også mer informasjon om den kommende Windows Phone 8-plattformen - Mobile World Congress er tross alt en mobiltelefonmesse.

Kilder: Zdnet.comTheVerge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.