T2

Wi-Fi vil ta over for blåtann

Stein Jarle Olsen
26. okt. 2010 - 10:12

Wi-Fi Alliance, organisasjonen for standardisering og promotering av Wi-Fi som trådløs nettverksstandard, annonserte i går at de har ferdigutviklet Wi-Fi Direct.

Blåtann-erstatter

Enheter med Wi-Fi Direct-sertifisering har muligheten til å koble seg direkte til andre enheter uten en ruter som mellommann, omtrent på samme måte som bluetooth-enheter gjør det i dag.

Og nye enheter med Wi-Fi Direct er kompatible med alle andre enheter med støtte for Wi-Fi. Alle har nemlig evnen til å kontrollere tilkoblingen selv, slik at selv din gamle bærbare datamaskin fra 1999 kan “snakke med” en printer eller hodetelefoner med Wi-Fi Direct.

Fordelene over bluetooth er mange – først og fremst er hastigheten og rekkevidden den samme som for vanlige Wi-Fi-nettverk. Standarden støtter også WPA2-kryptering, og er enkel å sette opp med et trykk på WPS-knappen.

Trådløs spilling

Tilkoblinger kan gjøre på en en-til-en-basis, eller til en gruppe.

Eksempler er for eksempel trådløs tilkobling mellom et kamera og en printer, mellom mobiltelefon og PC, mellom håndholdte spillenheter eller direkteoverføring av video fra mobiltelefonen til en kompatibel TV.

De aller fleste enheter vil være kompatible med Wi-Fi Direct, men standarden krever ikke støtte for 802.11b, så om din gamle PC kun støtter det, er det kanskje på tide med en ny.

Applikasjoner

Wi-Fi Alliance peker også på at Wi-Fi Direct kun er en “motorvei” for trafikken, slik at nye applikasjoner kan diktere hvordan standarden skal brukes.

– Vi har designet Wi-Fi Direct for å slippe løs en mengde applikasjoner som krever tilkoblinger mellom enheter, men ikke krever Internett eller et tradisjonelt nettverk, sier Edgar Figueroa, direktør i Wi-Fi Alliance.

Alliansen har nå begynt å sertifisere produkter for den nye teknologien.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.