IT

Web 2.0 tas i bruk av næringslivet

17. des. 2007 - 07:08

Interaktive, såkalte sosiale nettverkstjenester som Facebook, YouTube, MySpace, blogger og Wikier utgjør stadig mer av nettrafikken.

Den stadig mer interaktive nettbruken og med nye tjenester som gjøres mulig gjennom nettleseren, går under betegnelsen Web 2.0.

Nettleser viktigere

Noe av grunnideen er samarbeid og muligheten til å kjøre programmer gjennom browseren.

I første omgang er det nettsteder og programmer for vanlige folk som har skutt fart, men noen tenker også på næringslivet.

De fleste store IT-infrastrukturselskaper tenker i slike baner, men lille BEA har allerede produktene klare.

Hopper over IT-avdelingen

De ønsker å bygge en Web 2.0-infrastruktur i bedriften som gjør det mulig for den enkelte medarbeider å utvikle sine egne applikasjoner uten hjelp fra IT-avdelingen.

Dette er selvfølgelig ikke bare magi i en nettleser. For at dette skal virke må bedriften gjøre applikasjoner og databaser tilgjengelig som tjenester etter en moderne SOA-tankegang.

- Mange er jo kommet godt i gang med dette arbeidet likevel og dette er en måte å utnytte de mulighetene som tjenestetankeganger tilbyr mye bedre. Brukerne i næringslivet får et helt nytt sett verktøy som kan effektivisere arbeidet dramatisk. En slags ultimativ utviklingsomgivelse for en enkelte ikkeekspert, påstår Matthew Davies i BEA.

Lego-IT

Ved at alle bedriftens applikasjoner og databaser kan gjøres tilgjengelig i en nettleser, kan den enkelte sette sammen nye anvendelser omtrent som Lego-byggeklosser.

Ifølge BEA kan nye applikasjoner bygge på minutter i stedet for at det skal ta dager og uker for en tradisjonell utvikler. Kundene som vil ha størst glede av dette er innen telebransjen, varehandel, bank og finans og innen det offentlige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.