KRIGEN I UKRAINA

Washington Post: Trump vil presse Ukraina til å gi opp Krim og Donbas

Dersom har blir president igjen, vil Donald Trump presse Ukraina til å gi fra seg Krim og Donbas, sier kilder nær Trump til avisen Washington Post.

Ifølge kilder nær Donald Trump vil han legge press på Ukraina dersom han blir valgt som president.
Ifølge kilder nær Donald Trump vil han legge press på Ukraina dersom han blir valgt som president. Foto: The White House/Tia Dufour
7. apr. 2024 - 19:01

Trump har sagt privat at han kan få slutt på Russlands krig i Ukraina ved å presse Ukraina til å gi fra seg deler av sitt territorium, sier kilder med kjennskap til planen til avisen. Kildene ønsker å være anonyme.

Ifølge en av kildene har Trump sagt at han tror både Ukraina og Russland «vil ha en vei ut» for å få slutt på krigen og at innbyggerne i deler av Ukraina ikke har noe imot å tilhøre Russland.

Russland har annektert den ukrainske Krim-halvøya og okkupert de ukrainske regionene Kherson, Zaporizjzja, Luhansk og Donetsk. De to siste utgjøre området Donbas.

Trump har tidligere sagt at han «kan få slutt på krigen i løpet av 24 timer». Men eksperter på utenrikspolitikk har sagt at Trumps plan vil være en belønning til president Vladimir Putin.

Dersom avisens opplysninger stemmer, vil det i så fall være en helomvending fra Biden-administrasjonens Ukraina-politikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.