KRIGEN I UKRAINA

Washington Post: Egypt skal ha planlagt å forsyne Russland med raketter

Egypt skal i all hemmelighet ha planlagt å produsere 40.000 raketter for Russland, ifølge lekkede dokumenter Washington Post har fått tilgang til. 

Egypts president Abdul Fattah al-Sisi skal ha planlagt å forsyne Russland med raketter, ifølge Washington Post.
Egypts president Abdul Fattah al-Sisi skal ha planlagt å forsyne Russland med raketter, ifølge Washington Post. Foto: Javad Parsa/NTB

Den egyptiske presidenten Abdel Fatah El-Sisi er en av USAs nærmeste allierte i Midtøsten, og landet er også er en stor mottaker av amerikanske bistandsmidler.

Nylig ga presidenten sine underordnede beskjed om å produsere opp til 40.000 raketter som i skjul skulle fraktes til Russland, ifølge lekkede amerikanske etterretningsdokumenter avisen Washington Pos t har fått tilgang til.

Dokumentet er datert 17. februar og gjengir angivelig samtaler mellom Sisi og høytstående egyptiske offiserer. Av dokumentene skal det også ha blitt drøftet planer om å forsyne Russland med ammunisjon og krutt.

Presidenten skal ifølge referatet ha gitt instrukser om å holde samtalene hemmelige «for å unngå problemer med Vesten».

Referatet er blant en lang rekke hemmelige dokumenter fra det amerikanske etterretnings-, sikkerhets- og forsvarsapparatet som er blitt publisert på internett. Både Pentagon, der mange av dokumentene synes å være fra, og justisdepartementet etterforsker saken.

Les også