KRIGEN I UKRAINA

Washington Post: Egypt skal ha planlagt å forsyne Russland med raketter

Egypt skal i all hemmelighet ha planlagt å produsere 40.000 raketter for Russland, ifølge lekkede dokumenter Washington Post har fått tilgang til. 

Egypts president Abdul Fattah al-Sisi skal ha planlagt å forsyne Russland med raketter, ifølge Washington Post.
Egypts president Abdul Fattah al-Sisi skal ha planlagt å forsyne Russland med raketter, ifølge Washington Post. Foto: Javad Parsa/NTB
11. apr. 2023 - 08:07

Den egyptiske presidenten Abdel Fatah El-Sisi er en av USAs nærmeste allierte i Midtøsten, og landet er også er en stor mottaker av amerikanske bistandsmidler.

Nylig ga presidenten sine underordnede beskjed om å produsere opp til 40.000 raketter som i skjul skulle fraktes til Russland, ifølge lekkede amerikanske etterretningsdokumenter avisen Washington Pos t har fått tilgang til.

Dokumentet er datert 17. februar og gjengir angivelig samtaler mellom Sisi og høytstående egyptiske offiserer. Av dokumentene skal det også ha blitt drøftet planer om å forsyne Russland med ammunisjon og krutt.

Presidenten skal ifølge referatet ha gitt instrukser om å holde samtalene hemmelige «for å unngå problemer med Vesten».

Referatet er blant en lang rekke hemmelige dokumenter fra det amerikanske etterretnings-, sikkerhets- og forsvarsapparatet som er blitt publisert på internett. Både Pentagon, der mange av dokumentene synes å være fra, og justisdepartementet etterforsker saken.

Forsvarssjef, general Eirik Kristoffersen er helt enig med sin svenske kollega, øverstkommanderende Mikael Bydén, som nylig ba alle svensker være forberedt på krig.
Les også

Forsvarssjefen: – Vi har dårlig tid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.