MOTOR

VW Golf GTI 30 år

Truls Tunmo
28. nov. 2006 - 14:04

Volkswagen Golf GTI har i 30 år vært en målestokk for de andre bilfabrikantene. Nå feires jubilanten med en råsterk spesialmodell.

Råsterk

Volkswagen Golf GTI Edition 30 er navnet du bør merke deg, dersom du ønsker å markere din egen eksklusive hyllest til ikonet blant kompaktbilene.

Jubileumsmodellen er utstyrt med en råsterk 2-liters TFSI-motor som yter 230 hk. Dette er naturlig nok 30 hk mer enn i orginal Volkswagen Golf GTI, 1 hk mer for hvert av de 30 årene GTI har eksistert.

Eksklusiv

Volkswagen Golf GTI Edition 30 ble vist frem som en designstudie i mai i år. Responsen var så positiv at Volkswagen bestemte seg for å sette bilen i produksjon.

Det mest iøynefallende ved jubileumsmodellen, er de nye 18-tommers felgene i matt sort ”Detroit-design”. Både støtfanger og sideskjørt er lakkert i bilens farge, mens Edition 30-merket under høyre baklykt forteller at dette er en eksklusiv utgave av ikonet.

Små detaljer

Interiøret er preget av små, diskret detaljer, som skiller bilen fra standarden.

Sportssetene er trukket i skinn og det lærkledde rattet er kantet med rød søm som man også finner igjen på girspaken og på håndbrekket.

Også dørmattene er kantet med rødt, mens Edition 30-merket i børstet aluminium er strategisk plassert over hanskerommet og på dørkarmene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.