MOBIL

Vurderte BlackBerry med Android

RIM vurderte på et tidspunkt å lage BlackBerry-telefoner med Android.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. aug. 2012 - 10:00

Det er ikke bare den gamle kjempen Nokia som har slitt med å finne seg selv. Også RIM, selskapet bak BlackBerry-telefonene sliter i motbakke om dagen.

Som hos Nokia ligger noe av problemet for RIM i at de har blitt forbikjørt av Android og iOS. Nokia vurderte på et tidspunkt å bruke Android før valget til slutt falt på Windows Phone som erstatter for Symbian.

Vurderte Android

RIM-sjef Thorsten Heins røper i et intervju med The Telegraph at de har vært inne på samme tanke - å bruke Android i BlackBerry-telefonene sine.

Men i motsetning til Nokia-sjef Stephen Elop mener ikke Heins at RIMs plattform står i brann. De tror fullt og helt på å bruke BlackBerry OS i sine produkter.

RIM tok en grundig titt på mulighetene for å bruke Android i sine telefoner, men kom frem til at dette ikke var riktig valg. 

- Vi tok et bevisst valg ved å ikke gå for Android. Om du ser på andre leverandørers mulighter til å differensiere seg, er det veldig lite spillerom. Vi undersøkte det seriøst - men om du forstår hva BlackBerry lover sin brukerbase, handler det om å få ting gjort, sier han til avisen.

For de som er opptatt

Han utdyper at BlackBerry-produktene fortsatt må være gode på underholdning, men først og fremst passe for dem som har lite tid til sånt. 

- Og om vi ønsker å tjene det segmentet kan vi ikke gjøre det med en "meg og"-tilnærming.

RIM skal levere sitt nye operativsystem BB10 og produkter basert på dette over nyttår. Operativsystemet ble først presentert i oktober i fjor, og vist frem i mai i år, og skulle egentlig slippes i år.

Kilde: The Telegraph

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.