MOBIL

Vurderte å droppe iPhone

iPhone ble nesten droppet før den kom i salg, forteller Apples sjefsdesigner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. aug. 2012 - 11:22

Apple har gjort stor suksess med sine iPhone-telefoner. Da den første ble lansert tilbake i 2007 var det etter at de hadde vurdert å droppe hele prosjektet. Dette fortalte Apples sjefsdesigner Jonathan Ive under en forretningskonferanse i London tidligere denne uken.

iPhone holdt på å bli skrotet flere ganger, skriver The Telegraph, som var tilstede under Ives foredrag. Grunnene var flere, inkludert at de ikke fant ut hvordan de skulle løse tekniske utfordringer.

LES OGSÅ: - iPhone 5 lanseres 12. september

Nesten skrinlagt

- Vi skrinla nesten telefonen fordi vi mente det var fundamentale problemer vi ikke kunne løse. Med de tidlige prototypene holdt jeg telefonen mot øret, og øret ville ringe opp numre, sa Ive. 

Det var sensoren som skal kjenne igjen at du holder telefonen mot øret som var vanskelig å få til å fungere.

- Du må kjenne igjen alle typer øreformer, hakeformer, hudfarger og frisyrer, sa han, og forklarte at dette var ett av flere eksempler på situasjoner hvor de tenkte at de ikke ville få det til å fungere.

- Får ikke nok skryt for å droppe produker

I andre tilfeller har slike tilfeller ført til at produkter har blitt skrotet selv om de har vært klare til å sette det i masseproduksjon. Dette er noe han føler Apple ikke får nok skryt for - å droppe produkter som ikke er gode nok.

Flere bilder av tidlige iPhone-prototyper har denne uken dukket opp i forbindelse med en rettsak som pågår mellom Samsung og Apple. Det er ikke usannsynlig at en eller flere av disse er den aktuelle prototypen som de ikke fikk til å fungere skikkelig.

Apple fikk uansett løst problemene med iPhone, og det første resultatet fikk vi se i 2007, da de etter år med spekulasjoner tok steget over i mobilverdenen.

LES MER: Tilbakeblikk på den første iPhone

Ble en gigant

Apples iPhone fikk enormt mye oppmerksomhet, og selv om mange ikke trodde at den ville bli noen suksess er det i dag slik at Apple sammen med Samsung til sammen har over halvparten av mobilmarkedet.

En lignende oppmerksomhet var det kanskje bare Nokia N95 som tidligere hadde fått. Dersom Apple hadde skrotet iPhone før lanseringen er det trygt å anta at mobilmarkedet hadde sett ganske annerledes ut i dag. 

LES OGSÅ: Disse telefonene startet smarttelefonrevolusjonen

Kilde: Telegraph.co.uk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.