OLJE OG GASS

Vurderer seismikkstopp

21. mai 2008 - 15:11

Ifølge en kort pressemelding på Olje- og energidepartementets nettsider pågår det nå drøftinger om Oljedirektoratets planlagte seismikkinnsamling i Nordland skal fortsette som planlagt.

Regjeringen vil vurdere den videre framdriften av innsamlingen.

-Så snart vi har gjort de endelige vurderingene, vil beslutningen gjøres kjent. Vi tar sikte på at dette vil skje innen arbeidsukens slutt, sier olje- og energiminister Åslaug Haga i meldingen .

Utsettelser

BOS Atlantic skulle etter planen starte seismikkskytingen ved Eggakanten i den sørlige delen av Nordland VII utenfor Lofoten søndag.

Først ble oppdraget utsatt på grunn av dårlig vær. Tirsdag meldte Oljedirektoratet at det var tekniske problemer med utstyret om bord slik at seismikkskytingen måtte utsettes minst to dager.

Les også:

Krav

Etter krav fra miljøorganisasjonene og fiskerinæringen har Haga nå gitt Statens forurensningstilsyn i oppdrag å vurdere støyforholdene på nytt.

– Jeg er i tvil om de støyvurderingene som er blitt gjort i forbindelse med de seismiske målingene i nord er tilstrekkelige. Derfor ønsker jeg en ny vurdering fra Statens forurensningstilsyn (SFT) av dette, sier Haga til NRK .

– Regjeringens redningsknagg

Kystfiskarlagets leder Paul Jensen ser på denne støyvurderingen som regjeringens redningsknagg for å dempe den tiltakende uroen rundt seismikkskytingen utenfor Lofoten og Vesterålen.

– I realiteten har de gitt etter for det presset som er skapt mot seismikkaktiviteten i de sårbare områdene. Men dette blir neppe noe mer enn en kort pause. De kommer nok tilbake hvis ikke det skapes et politisk press som gjør det umulig å gjennomføre seismikkprogrammet, sier Paul Jensen til NTB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.