KRAFT

Vurderer flere nettsoner i Norden

POSTKORTKAMPANJE: "Greetings from Hardangerfjorden" står det på dette postkortet, som er spredt i 50 000 eksemplarer av DNT og NHO Reiseliv. Kampanjen har fått Statkraft til å se rødt.
POSTKORTKAMPANJE: "Greetings from Hardangerfjorden" står det på dette postkortet, som er spredt i 50 000 eksemplarer av DNT og NHO Reiseliv. Kampanjen har fått Statkraft til å se rødt. Bilde: DNT
Leif Hamnes
22. aug. 2008 - 13:53

Det presiserer Ellen Skaansar ved seksjon for analyse i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) overfor TU.no.

Teknisk Ukeblad meldte i går at NVE vurderer å øke antallet norske nettområder, eller såkalte anmeldingsområder, fra dagens tre til elleve.

Les også: Vil dele markedet i 11 nettsoner

Nordisk idé

Det er det samlede nordiske markedet som tenkes ytterligere inndelt, fra dagens sju (hvorav tre altså er i Norge) til elleve områder. (Originalartikkelen er nå endret.)

Forslaget stammer fra en fellesnordisk konsulentrapport for alle kraftregulatorene. Det er i så måte ikke et NVE-forslag i tradisjonell forstand, men et innspill som vurderes, opplyser Skaansar videre.

- Samme prinsipp

Analytiker Håkan Palm i Bergen Energi var i går kritisk til flere nettsoner.

Han forholdt seg da til et annet faktagrunnlag, men opprettholder like fullt kritikken i dag.

- Prinsippet er uansett det samme. Det er uheldig for prisingen i markedet at det fragmenteres ytterligere. Konkurransesituasjonen blir dårligere, vi får et mindre likvid marked, og i tillegg vil jeg tro det blir dyrere å administrere jo flere områder man får, sier Palm til TU.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.