KRAFT

Vurderer etterlysning

29. mars 2010 - 09:04

Oslopolitiet varsler at de vil etterlyse eieren av Xpress Solutions i forbindelse med klimasvindelsaken hvis mannen ikke melder seg frivillig.

31-åringen er siktet for momsbedrageri i forbindelse med salg av klimakvoter. Han har vært utilgjengelig siden han ble siktet i slutten av februar.

Etterlysning

– Vi ber vedkommende melde seg. Hvis han ikke gjør det i løpet av relativt kort tid, vil vi gå ut med en etterlysning av ham, sier politiadvokat Asbjørg Lykkjen ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet mistenker at 31-åringen gjennom selskapet Xpress Solutions har lurt til seg momspenger fra den statlige klimakvotehandelen. Til sammen fem personer er siktet i saken, tre av dem er varetektsfengslet.

Millionsvindel

To selskaper knyttes til momssvindel i forbindelse med klimakvoter. Ifølge Skatt Øst har de svindlet til seg 127 millioner kroner.

Bedrifter som forurenser, må kjøpe klimakvoter tilsvarende det de slipper ut. Bedrageriet skal ha skjedd ved at selgeren tok betalt for moms av kjøperen, men beholdt pengene uten å rapportere det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.