PRODUKSJON

Vurderer amerikansk verft

17. juli 2000 - 12:10

Aker Maritime skal innen 23. august bestemme seg om de vil selge sin del, eller kjøpe den andre eieren ut. Verdien på hele selskapet er satt til 175 millioner dollar. Aker Maritime eier i dag 51 prosent.

– Et salg kan gi oss en solid gevinst. På den annen side kan en investering i den andre halvdelen av eierskapet bety en ytterligere forsterkning av vår posisjon på det internasjonale markedet, sier Informasjonssjef Torbjørn S. Andersen hos Aker Maritime ASA.

Helt siden partene overtok verkstedet utenfor Corpus Christi i Texas i 1991 har de levert gode økonomiske resultater, og framstår som et av de ledende offshoreverftene i USA med godt belegg og gode framtidsutsikter. Peter Kiewit har imidlertid lenge gitt uttrykk for at de ønsker endringer i sine totale offshoreengasjementer.

– Aker Gulf Marine er et sammenstillingsverksted av samme type som det vi har i Newcastle og på Stord. På de to sist nevnte har vi imidlertid ikke så stor eksportmulighet. Det har verftet i Texas, samtidig med at de betjener det amerikanske markedet. Det er dessuten det eneste i Gulf-området med en noe tilnærmet dypvannskai, det vil si dypere enn 20 meter, sier Andersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.