INDUSTRI

Vurderer å endre regelverket

TAR TAK: Danske Genan har bidratt til at miljøverndepartementet nå vil lage en konsekvensutredning om den norske måten å håndtere kasserte dekk på.
TAR TAK: Danske Genan har bidratt til at miljøverndepartementet nå vil lage en konsekvensutredning om den norske måten å håndtere kasserte dekk på. Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen
3. sep. 2010 - 08:04

Danske Genan har presentert sine klimaanalyser overfor både den politiske ledelsen og embedsverket i Miljøverndepartementet (MD), og for Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif).

Departementet vil nå konsekvensutrede fordeler og ulemper ved den norske måten å håndtere kasserte dekk på.

Bakgrunn:

Helhetlig vurdering

– Vi kommer til å be Klif foreta en helhetlig vurdering av miljømessige konsekvenser til bruk av dekk i alle mulige bruksområder, også når det kommer til forbrenning av dekk i sementproduksjon og til bruk som konstruksjonsmaterialer på fyllinger, sier Mona Aarhus, avdelingsdirektør i seksjon for kjemikalier og avfall i Miljøverndepartementet.

Er det aktuelt å stille krav til at en viss andel av kasserte dekk skal resirkuleres?

– Avhengig av hva konklusjonen er, vil vi trolig be Klif å vurdere om det er behov for å gjøre noe med regelverket, sier Aarhus.

Miljøgifter

Seksjonssjef i Klif, Kari Aa, presiserer at det ikke er noen automatikk i at et tiltak som kutter klimautslipp er bra for miljøet.

– Gjenvinning er gunstig, men ikke for enhver pris. Tiltak som kan være gunstig klimamessig, kan være lite gunstige når det kommer til miljøgiftproblematikken.

Er du enig med Genan i at den norske måten å håndtere dekk på er avleggs?

– Det kan jeg ikke si noe om før vi har fått gjennomført utredningen. Vi må på bakgrunn av den vurdere det er behov for å legge om rutiner, sier Aa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.