KRAFT

– Vurderer å droppe Hardanger-utvalg

¿ Det vi har sagt, er at det skal være en gjennomgang av eksterne eksperter. Om det blir én rapport fra ett utvalg eller flere rapporter fra flere eksterne miljøer, det kan vel ikke være avgjørende, sier Stoltenberg mandag.
¿ Det vi har sagt, er at det skal være en gjennomgang av eksterne eksperter. Om det blir én rapport fra ett utvalg eller flere rapporter fra flere eksterne miljøer, det kan vel ikke være avgjørende, sier Stoltenberg mandag. Bilde: Scanpix
16. aug. 2010 - 08:24

Olje- og energidepartementet ønsker trolig ikke at et eksternt utvalg skal konkludere i Hardanger-saken. I stedet vil departementet bestille fagrapporter som de selv skal gjennomgå.

Les også:

Har kun lovet gjennomgang

Ifølge NRK skal en slik løsning også være foretrukket ved Statsministerens kontor.

Dermed kan det bli aktuelt at Olje- og energidepartementet innhenter delrapporter fra ulike forskermiljøer, men at de ikke vil få råd om konklusjon. Regjeringskilder presiserer at de kun har lovet en gjennomgang av eksterne eksperter, melder NRK.

Regjeringen skal være opptatt av at Statnett skal være involvert i arbeidet, og at gjennomgangen forankres hos eksperter på Vestlandet.

Frp: – Regjeringen fører folk bak lyset

Føler seg lurt

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) i Hordaland føler seg lurt.

– Det er helt annerledes med et utvalg der fagfolk fra ulike miljøer kommer sammen og får drøftet de ulike problemstillingene, sier Nyborg.

Hun mener det var nettopp et uavhengig ekspertutvalg som ble lovet ordførerne under møtet på Statsministerens kontor forrige uke.

– Da vi gikk fra hverandre på det møtet, tror jeg ingen var i tvil om det. Det ble presisert mange ganger av statsministeren, sier fylkesordføreren.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) skal etter planen legge fram en endelig beslutning for den videre prosessen denne uken. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.