ENERGI

Vurderer å bygge ny kjernekraft

Japan vurderer å bygge nye kjernekraftreaktorer og skal kanskje gjenåpne reaktorer som ble slått av etter Fukushima-ulykken i 2011. 

Japans statsminister Fumio Kishida fremholder at Russlands invasjon av Ukraina har endret på spillereglene i den internasjonale energiutvekslingen.
Japans statsminister Fumio Kishida fremholder at Russlands invasjon av Ukraina har endret på spillereglene i den internasjonale energiutvekslingen. Foto: Eugene Hoshiko/AP/NTB
24. aug. 2022 - 12:00

En beslutning om å bygge ny kjernekraft kan være kontroversielt i landet, der mange har Fukushima-ulykken friskt i minne.

Landets statsminister Fumio Kishida sier at sikkerheten vil være svært viktig i beslutningene. Han vektlegger også at Russlands angrep på Ukraina har forandret verdens energisituasjon.

Elleve år etter Fukushima-ulykken er ti av landets 33 reaktorer operative. Det nasjonale kjernekrafttilsynet har godkjent gjenåpning av sju av de stengte reaktorene.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.