ENERGI

Vurderer å bygge ny kjernekraft

Japan vurderer å bygge nye kjernekraftreaktorer og skal kanskje gjenåpne reaktorer som ble slått av etter Fukushima-ulykken i 2011. 

Japans statsminister Fumio Kishida fremholder at Russlands invasjon av Ukraina har endret på spillereglene i den internasjonale energiutvekslingen.
Japans statsminister Fumio Kishida fremholder at Russlands invasjon av Ukraina har endret på spillereglene i den internasjonale energiutvekslingen. Foto: Eugene Hoshiko/AP/NTB
24. aug. 2022 - 12:00

En beslutning om å bygge ny kjernekraft kan være kontroversielt i landet, der mange har Fukushima-ulykken friskt i minne.

Landets statsminister Fumio Kishida sier at sikkerheten vil være svært viktig i beslutningene. Han vektlegger også at Russlands angrep på Ukraina har forandret verdens energisituasjon.

Elleve år etter Fukushima-ulykken er ti av landets 33 reaktorer operative. Det nasjonale kjernekrafttilsynet har godkjent gjenåpning av sju av de stengte reaktorene.

E18 er torsdag ettermiddag stengt i sørgående retning etter kjedekollisjon i Horten. Nødetatene er på stedet. Flere er sendt til sykehus og legevakt.
Les også

12 kjøretøy i kjede­kollisjon på E18 – flere sendt til sykehus

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.