OLJE OG GASS

Vurderer å anke

ANKER?: Olje-og energidepartementet(OED) ønsket opprinnlig å ha større eierandel i oljefeltet Mikkel, men fikk økonomisk kompenasjon. I løpet de kommende seks ukene kan OED komme til å anke dommen.
ANKER?: Olje-og energidepartementet(OED) ønsket opprinnlig å ha større eierandel i oljefeltet Mikkel, men fikk økonomisk kompenasjon. I løpet de kommende seks ukene kan OED komme til å anke dommen. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Anders J. Steensen
18. jan. 2010 - 08:12

Totalt er Statoil dømt til å betale Staten 694 millioner kroner inklusive renter i forbindelse med sluttoppgjøret for Åsgard på Kårstø-terminalen.

Krevde mer

Opprinnelig hadde Staten krevd kompensasjon i form av høyere eierandel i Mikkel-feltet på Åsgard, subsidiært en erstatning.

Stavanger tingrett kom fram til at en ersatning 378 millioner kroner pluss renter fra 24. januar 2002 gir den rette kompeansasjonen.

Går gjennom

Dersom dommen vedtas betyr det en total utbetaling til Staten på 694 millioner kroner.

Olje- og energidepartemnetet vi se nærmere på dommen og vil vurdere hvorvidt de skal anke til en høyere rettsinstans.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.