ARBEIDSLIV

Vraker NITO-presidenten

Nåværende president John A. Haugen har sittet i snart tre år. Neste NITO-kongress er i september. Frem til da vil valgkampen rulle for fullt.

- Personen som valgkomiteen har innstilt, står for den rette kursen for fremtiden i NITO. Hun vil fokusere å synliggjøre kompetansen som ingeniørene står for. Det er viktig i det indirekte lønnsarbeidet, sier valgkomiteens leder Terje Nordstrand i NITO.

Han sier valgkomiteens innstilling er enstemmig. Trond Markussen er foreslått som visepresident.

Nordstrand peker ut lønnsarbeid og arbeidsplasspørsmål som de viktigste områdene NITO skal arbeide med, i tillegg til etter- og videreutdanning.

Marit Stykket er i dag rådgiver i NITOs Bioingeniørfaglige institutt. Hun har tidligere vært visepresident i NITO. Stykket har erfaring fra å lede en interesseorganisasjon. Hun var leder for Norsk bioingeniørforbund før det ble fusjoner med NITO 1. januar 1998.

For alle

Mange bioingeniører har ikke vært fornøyd med å være i NITO etter fusjonen. Marit Stykket avviser at hun vil bruke presidentvervet for å styrke bioingeniørenes stillingen i NITO.

- Jeg vil se på hele NITOs medlemsmasse. Jeg vil synliggjøre ingeniørenes kompetanse i samfunnet. Med en organisasjon som NITO rår vi over store ressurser, både penger og mennesker. De må vi bruke til medlemmenes beste, sier hun.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.