HAMAR: EON Reality har utdanningsentere spredt over hele verden, med tilgang til utstyr og kunnskap innen virtual reality (VR) og augmented reality (AR).
Nå har aktører i det lokale næringslivet gått sammen med Hedmark fylkeskommune, Hamar, Elverum og Høgskolen i Hedmark for å etablere et slikt senter på Hamar, med en underavdeling på Elverum.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Glem bensin: Nå har hoppetussa fått batteridrift
Selskapet blir nå definert som Global Center of Expertise i EON, og det er forventet at det skal gi 100 arbeidsplasser til Hamar og Elverum de neste tre årene, og 200 arbeidsplasser etter ytterligere tre år.
Nytt studie
Samarbeidet ble presentert på en pressekonferanse hos VR-selskapet Making View på Hamar, som skal stå for viktige bidrag i satsingen.
Samtidig skal det nye senteret gjøre Høgskolen i Hedmark mer attraktivt som studiested, med et nytt studieprogram innen VR og AR.
Den totale satsingen er på rundt 56 millioner kroner, som deles på EON Reality og de lokale aktørene.
– Dette vil gi høyskolen en helt ny it-faktor, sier fylkesråd Thomas Breen om satsingen.
- Norske verft: To grafer viser hvordan ny trend bremser oljenedturen
Grobunn for VR
Det nye studieprogrammet vil i første omgang bety et nytt helårsstudium til høsten, som krever bachelorgrad og gir 30 studiepoeng. Studiet vil også gi arbeidspraksis i EON Norway.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Podcast: AI og autonomi forbedrer drift av industrielle anlegg
Det nye senteret på Hamar skal drive med utdanning og trening i VR og interaktive 3D-teknologier innen utdanning, industri og «edutainment».
Det skal være et innovasjonssenter med egen utviklingslab og visningsrom for teknologiene. På Elverum blir det en underavdeling med eget treningssenter.
Man håper også at satsingen skal gi grobunn for nye, lokale selskaper innen VR og AR. Etter planen skal senterne være etablert i april.
Trenger innhold
Mikael Jacobsson er Vice President Business Development Europe and Africa i EON Reality, og kom til Hamar for å være med på lanseringen.
Han er tydelig på hvorfor det er riktig å satse på VR og AR nå.
– Nå har vi kommet dit at teknologien er tilgjengelig, og vi kan bruke dette i store volum. Det som mangler nå er innholdet, og menneskene som vil jobbe med dette i årene framover. Derfor går vi så bredt ut globalt, sier Mikael Jacobsson.
- Vil feste minikraftverk på varme overflater: Og la dem produsere strøm uforstyrret - i åresvis