VR

Virtual reality-utdanning skal gi 100 arbeidsplasser

Global aktør etablerer seg på Hamar.

Mikael Jacobsson i EON Reality og Knut Henrik Aas i Elverumregionens næringsutvikling demonstrerer AR-dissekering av frosk.
Mikael Jacobsson i EON Reality og Knut Henrik Aas i Elverumregionens næringsutvikling demonstrerer AR-dissekering av frosk. Bilde: Eirik Helland Urke
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
13. des. 2016 - 10:01
HAMAR: EON Reality har utdanningsentere spredt over hele verden, med tilgang til utstyr og kunnskap innen virtual reality (VR) og augmented reality (AR).
 
Nå har aktører i det lokale næringslivet gått sammen med Hedmark fylkeskommune, Hamar, Elverum og Høgskolen i Hedmark for å etablere et slikt senter på Hamar, med en underavdeling på Elverum. 
 
Selskapet blir nå definert som Global Center of Expertise i EON, og det er forventet at det skal gi 100 arbeidsplasser til Hamar og Elverum de neste tre årene, og 200 arbeidsplasser etter ytterligere tre år.

Nytt studie

Making View monterer et 360/VR-kamera på en Formel 1-bil.
Making View monterer et 360/VR-kamera på en Formel 1-bil.
Samarbeidet ble presentert på en pressekonferanse hos VR-selskapet Making View på Hamar, som skal stå for viktige bidrag i satsingen.
 
Samtidig skal det nye senteret gjøre Høgskolen i Hedmark mer attraktivt som studiested, med et nytt studieprogram innen VR og AR.
 
Den totale satsingen er på rundt 56 millioner kroner, som deles på EON Reality og de lokale aktørene.
 
– Dette vil gi høyskolen en helt ny it-faktor, sier fylkesråd Thomas Breen om satsingen. 
 
Fylkesråd Thomas Breen under lanseringen av EON Norway. <i>Foto: Eirik Helland Urke</i>
Fylkesråd Thomas Breen under lanseringen av EON Norway. Foto: Eirik Helland Urke

Grobunn for VR

Det nye studieprogrammet vil i første omgang bety et nytt helårsstudium til høsten, som krever bachelorgrad og gir 30 studiepoeng. Studiet vil også gi arbeidspraksis i EON Norway.
 
Det nye senteret på Hamar skal drive med utdanning og trening i VR og interaktive 3D-teknologier innen utdanning, industri og «edutainment».
 
Det skal være et innovasjonssenter med egen utviklingslab og visningsrom for teknologiene. På Elverum blir det en underavdeling med eget treningssenter.
 
Man håper også at satsingen skal gi grobunn for nye, lokale selskaper innen VR og AR. Etter planen skal senterne være etablert i april.

Trenger innhold

Mikael Jacobsson er Vice President Business Development Europe and Africa i EON Reality, og kom til Hamar for å være med på lanseringen.
 
Han er tydelig på hvorfor det er riktig å satse på VR og AR nå.
 
– Nå har vi kommet dit at teknologien er tilgjengelig, og vi kan bruke dette i store volum. Det som mangler nå er innholdet, og menneskene som vil jobbe med dette i årene framover. Derfor går vi så bredt ut globalt, sier Mikael Jacobsson. 
 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.