VR

Vil lage verdens største VR-prosjekt

UNESCO er med når den første utstillingen åpner på Jæren

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
12. juni 2016 - 21:07

Elever fra Nærbø ungdomsskole på Jæren var de første som fikk prøve seg da geoVR torsdag åpnet sin nye VR-utstilling, som skal være en virtuell reise gjennom geoparker og geologiens verden.

Med VR-brillene Oculus Rift CV1 kunne elevene få en helt ny opplevelse av klodens historie. Innholdet er hentet fra Magma Geopark, og blir senere bygges ut med innhold fra andre land. UNESCO er med som partner, slik at man også kan oppleve deres globale geoparker og verdensarvstedene.

Se glimt fra utstillingen i VR-videoen øverst i saken.

Pilotutstillingen på Jæren skal utvikles gjennom de neste seks månedene, før prosjektet tas videre som en internasjonal satsing i 2017. Innholdet skal presenteres for 125 geoparker på verdensbasis nå i høst. Etter pilotutstillingen skal det utvikles en mobil installasjon med universell utforming, som kan transporteres rundt i verden eller dupliseres flere steder.

Fra åpningen av utstillingen. Til høyre Pål Thjømøe, prosjektleder for Magma Geopark. Foto: Doublethink
Fra åpningen av utstillingen. Til høyre Pål Thjømøe, prosjektleder for Magma Geopark. Foto: Doublethink

Globalt prosjekt

– Vi har undersøkt litt, og så vidt vi kan se er det ingen andre VR-prosjekter i verden av denne typen som er så omfattende, eller har mulighet til å bli så globalt som geoVR, sier prosjektleder Magnus Vågen Birkenes i Doublethink.

De utvikler nå en egen plattform basert på Unity5, som skal utnytte blant annet 360-bilder, 360-video, 360-scener, laserscanning og Lidar for å skape VR-innhold til de virtuelle utstillingene.

Konseptet er i utgangspunktet rettet mot barn og unge, også dem som ikke har anledning til å reise rundt til de aktuelle parkene i verden. Med VR-brillene kan man oppleve naturen uansett helse og økonomi.

Historiefortelling

– Det er poenget - det handler om historiefortelling og tilgjengeliggjøring av opplevelser og kunnskap på en helt ny måte, sier Magnus Vågen Birkenes i Doublethink.

Magma Geopark er også partner i prosjektet, mens øvrige samarbeidspartnere omfatter blant annet Norges Geologiske Undersøkelse og Jærmuseet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.