INDUSTRI

– Volvo og Saab kan gå konkurs

SPENNENDE: En av markedets mest interessante biler for tiden, var faktisk ikke med til Frankfurt-messen. Volvo har allerede vist frem sin XC60 konseptbil, men den skulle tydeligvis ikke vises igjen, før den kommer som produksjonsmodell. Det gjør den til sommeren. Bilen er laget på samme lest som Ford Kuga og Mazda CX7, men Volvo har et bedre navn enn de to andre, og regnes inn i premiumsegmentet. Når vi også forstår at bilen må prises godt lavere enn storebror XC70, så tyder dette svært bra. En viktig bil i fremtiden. Bildet er fra Detroit-utstillingen i januar.
SPENNENDE: En av markedets mest interessante biler for tiden, var faktisk ikke med til Frankfurt-messen. Volvo har allerede vist frem sin XC60 konseptbil, men den skulle tydeligvis ikke vises igjen, før den kommer som produksjonsmodell. Det gjør den til sommeren. Bilen er laget på samme lest som Ford Kuga og Mazda CX7, men Volvo har et bedre navn enn de to andre, og regnes inn i premiumsegmentet. Når vi også forstår at bilen må prises godt lavere enn storebror XC70, så tyder dette svært bra. En viktig bil i fremtiden. Bildet er fra Detroit-utstillingen i januar. Bilde: Henrik Ottosson

Det var statskanalen SVT som onsdag kveld meldte at Ford og General Motors, som eier Volvo og Saab, står i fare for å gå konkurs.

Frykter bilkrisen sprer seg

Risiko

Kilden er ratingbyrået Standard & Poor's.

– Risikoen for at selskapene rett og slett går tom for penger, har økt. Derfor vurderer vi om vi må senke kredittratingen deres ytterligere, sier Andreas Zsiga, kredittanalytiker i Standard & Poor´s til SVTs Rapport.

Volvo blir hardest rammet dersom eierne går over ende. Ford har nemlig pantsatt det meste av sin aksjepost i Volvo.

Med en konkurs vil Volvo-aksjene gå til et bankkonsortium.

Skal kapre Volvo-ingeniørene

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.