INDUSTRI

Volvo Aero Norge kan få milliardkontrakt

20. nov. 2008 - 18:08

Kurverud sier til NTB at han ikke vil si noe om hvilket flyvalg som ville gitt Volvo Aero Norge de beste kontraktene.

– Jeg vil ikke gradere. Det viktige for oss nå er at avgjørelsen er falt, slik at vi kan komme videre med de mulighetene vi har for å få oppdrag. Det er jeg veldig glad for, sier Kurverud.

Les også: Sikret jagerflykontrakter

Inngått avtale

Kurverud har allerede på vegne av kongsbergbaserte Volvo Aero inngått en intensjonsavtale med selskapet Pratt & Whitney om deleproduksjon til det amerikanske kampflyet F-35. Kjøper Norge dette flyet, kan avtalen komme opp i 5 milliarder kroner.

Avtalen ble undertegnet for en drøy uke siden av Ed Donnel, direktør for Pratt & Whitneys internasjonale programmer og forretningsutvikling, og sjefen for Volvo Aero, Odd Tore Kurverud. Pratt & Whitney produserer motoren til F-35-flyet.

Effektivt

Kongsbergbedriften skal produsere komponenter som sprer og regulerer farten på luftstrømmen i motoren. Dette bidrar til at forbrenningen skjer mest mulig effektivt.

Kontraktens første fase er bare på rundt 6 millioner dollar og ville ha stanset dersom regjeringen hadde valgt svensk. Ut fra det partene har offentliggjort, kan avtalen komme opp i 5 milliarder kroner, dersom Stortinget slutter seg til regjeringens innstilling om å kjøpe amerikansk. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.