ARKIVNYHETER

Voldsom prisreduksjon etter ny utlysning

Slik vil Sabetjohk bru se ut til neste år hvis fagverksløsningen blir valgt. Det er 140 meter ned til bunnen av juvet. Kanskje ikke veldig fristende for folk med høydeskrekk......
Slik vil Sabetjohk bru se ut til neste år hvis fagverksløsningen blir valgt. Det er 140 meter ned til bunnen av juvet. Kanskje ikke veldig fristende for folk med høydeskrekk...... Bilde: Ill.: Bitschnau GmbH - Dipl.-Ing. Florian Kosche AS - Ghilardi Hellsten Arkitekter
4. aug. 2010 - 13:54

Sabetjohk bru er en gangbru som inngår i en framtidig turveg i Kåfjorddalen i Nord-Troms. Den skal krysse elva Gorsa der denne går gjennom et juv som ligger 140 meter under traséen for gangbanen. Et eneste anbud kom inn da brubyggingen ble utlyst i november i fjor. Det var på 29,7 millioner kroner. Byggherren vurderte det som så høyt at man valgte å modifisere bruplanene og lyse ut jobben på nytt.

Ved andre utlysning ba byggherren om pris på både prosjektering og bygging. To anbud kom inn, men det ene ble levert for sent og måtte avvises. Entreprenøren som leverte i tide, kommer fra Nenzing lengst vest i Østerrike.

Anbudet inneholder to løsninger - en med gangbane festet mellom to rektangulære aluminiumsprofiler, og en med gangbane opphengt mellom to fagverk. Prisen blir omtrent den samme for hver av løsningene.

Prosjekteringen er utført av Ghilardi+Hellsten Arkitekter og Dipl.-Ing. Florian Kosche. Bruløsningene er delvis basert på den brua som Kåfjord kommune opprinnelig ba om pris på. Den ble prosjektert av Rintala Eggertsson Arkitekter.

Før kontrakten kan underskrives, skal byggherren kontrollregne anbudet og vurdere begge løsningene. Anbudssummen er basert på at brua ferdigstilles innen 30. september neste år. Entreprenøren tilbyr å ha den ferdig to måneder tidligere mot et pristillegg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.