NYHETER

Voldsom interesse for tunnelutvidelse på Sunnmøre

Stor interesse og lave priser var svaret fra entreprenørene da et oppdrag på riksveg 60 på Sunnmøre ble utlyst. Ikke mindre enn 12 entreprenører ga anbud. Det laveste ligger på 11,706 millioner kroner. Det er langt under Vegvesenets overslag. Anbudet ble gitt av Lars Kveen fra Stryn.

Vegen på begge sider av Streketunnelen er rasfarlig. Nå skal tunnelen forlenges for å eliminere de farlige strekningene. I første omgang blir den utvidet mot sør.
Vegen på begge sider av Streketunnelen er rasfarlig. Nå skal tunnelen forlenges for å eliminere de farlige strekningene. I første omgang blir den utvidet mot sør. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
5. mars 2009 - 15:08

Avstanden til nærmeste konkurrent er ikke betryggende. Et arbeidsfellesskap mellom Busengdal Transport fra Stordal og Opshaug Sandtak fra Stranda har gitt en anbud på 11,862 millioner. På de neste plassene følger Mesta (12,97 mill.) K A Aurstad fra Ørsta (13,66 mill.), Havnen Entreprenør fra Lærdal (14,75 mill.) og Volda Maskin (15,26 mill.). Det høyeste anbudet ligger på 21 millioner kroner.

Byggeleder Kristen Leganger var forberedt på den store interessen. 22 entreprenører hadde bedt om konkurransegrunnlaget.

Den som får kontrakten skal sprenge ny forskjæring for Streketunnelen nord for Hellesylt i Stranda kommune. Mellom forskjæringen og Hellesylt skal riksveg 60 utbedres over en 1 100 meter lang strekning. Entreprisen omfatter også bygging av en tørrmur i Hellesylt.

43 000 kbm stein vil bli tatt ut fra forskjæringen og vegutvidelsen. Overskuddsmasse skal brukes til å etablere rasvoller lengre nord på riksveg 60. Den jobben inngår i entreprisen.

Grunnen til at det trengs en ny forskjæring er at Streketunnelen skal utvides. I dag er den 1 289 meter lang. Innen sommeren 2011 har blitt 571 meter lengre. Senere skal den utvides mot nord slik at den til slutt blir 3,8 km lang.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.