DATATELE

Vokser på IT-outsourcing

VILLIG TIL ENDRING: - Teknologien har kommet til et stadium hvor det egentlig ikke dreier seg om teknologi lengre. Nå handler det om fantasi og vår evne til å tilpasse oss til den nye virkeligheten, sier CSC-direktør Per Kristian Nauste.
VILLIG TIL ENDRING: - Teknologien har kommet til et stadium hvor det egentlig ikke dreier seg om teknologi lengre. Nå handler det om fantasi og vår evne til å tilpasse oss til den nye virkeligheten, sier CSC-direktør Per Kristian Nauste. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
18. juni 2007 - 10:33

Dette er CSC

  • CSC, Computer Sciences Corporation, ble grunnlagt 1959.
  • Selskapet er i dag en av verdens største tilbydere av IT- tjenester.
  • I Norge har CSC omkring 450 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.
  • CSC har omkring 79.000 ansatte over hele verden.

– På området bank-, finans- og forsikringsbransjen er utviklingen svært god og utsiktene lyse, ikke minst ettersom vi reforhandlet og inngikk nye store avtaler tidligere i år. Her er potensialet og framtidsutsiktene meget gode, sier CSC-sjef Per Kristian Nauste.

I dag offentliggjorde han og CSC regnskapstallene for fjoråret.

Oppgang totalt...

Totalt omsatte CSC Norge for 664,8 millioner kroner siste regnskapsår som ble avsluttet 31. mars i år, sammenlignet med 659,8 millioner kroner i forrige regnskapsår.

Resultatet etter skatt endte på 57,2 millioner kroner i samme periode, sammenlignet med 40,4 millioner kroner forrige år. Det gir en resultatmargin etter skatt på oppunder 9 prosent.

...men nedgang i luftfart

CSCs luftfartsvirksomhet, som ble etablert i forbindelse med outsourcingavtalen med flyselskapet SAS for noen år siden, viser til sammenligning en nedgang i omsetning.

– Det er helt som forventet. De kraftige kostnadsbesparelsene som ble lovet SAS gir betydelige kostnadsreduksjoner for flyselskapet og her leverer CSC som lovet. Vi jobber hardt for å ha fornøyde kunder til enhver tid – og det gjøres best gjennom å levere som lovet – både når det gjelder kostnadsbesparelser og gevinster for kundene. For CSC ga det samtidig en forventet reduksjon i omsetning fra luftfartsvirksomheten, utdyper Per Kristian Nauste.

Kontraktsrush

Sett under ett er totalomsetningen marginalt opp, mens resultatet øker nokså betydelig. CSC vokser samtidig i raskt tempo innenfor bank og finansmarkedet.

I februar og mars i år ble det inngått flere betydelig IT- og outsourcingavtaler på dette området, med blant annet DnB NOR. Dette forventes å gi effekt i årene framover, hevder Nauste.

Satser på offshore

– I løpet av fjoråret styrket vi vår offshore satsning ytterligere. Offshore outsourcing er blitt en naturlig del av de aller fleste større IT-avtaler. Samtidig som våre norske ansatte får stadig større og mer krevende konsulent- og systemintegrasjonsoppdrag så øker andelen oppgaver som utføres offshore, sier Nauste.

For en måneds tid siden inngikk CSC en avtale om overtakelse av det Convansys, noe som innebærer en dobling av CSCs ressurser i India.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.