NYHETSBREV

VKE skifter styreleder

Tre nye medlemmer i styret

VKE styret 2015 – bak fra v. Steinar Holm, Nils Bjarne Drægni, Knut Skogstad, Pål Haukeland, Jens Petter Burud, Henning Friis, John Akre-Aas (vara), Kjetil Thuv (vara) og Sturla Ingebrigtsen. Foto: Helge Eek.
VKE styret 2015 – bak fra v. Steinar Holm, Nils Bjarne Drægni, Knut Skogstad, Pål Haukeland, Jens Petter Burud, Henning Friis, John Akre-Aas (vara), Kjetil Thuv (vara) og Sturla Ingebrigtsen. Foto: Helge Eek. Bilde: Helge Eek
1. juni 2015 - 04:47

Med Steinar Holm fra GK AS som ny styreleder og to nye styremedlemmer skjer det et naturlig generasjonsskifte i VKE styret. På VKEs årsmøte 20. januar ble valgkomiteens innstilling enstemmig valgt inn.

Skjerpete krav

Steinar Holm er utdannet tekniker innenfor energiteknikk, bedriftsøkonomi fra BI og Master of Business Administration (MBA) fra Heriot Watt University. Steinar er gift med Monica og har 3 barn i alderen 10 til 16 år. Steinar Holm har vært nestleder i VKE siden han ble valgt inn i styret i 2013.

Holm mener å ivareta bransjens næringspolitiske interesser i en bransje som er i sterkt utvikling skapt av både norske myndighetskrav og EU krav er blant de største utfordringene fremover.

– I dette bildet må det legges til rette for at ventilasjons- og kuldebransjen får utviklingsrom og ikke minst rammebetingelser som både faglig og forretningsmessig er best mulig. En kjepphest for meg er også drift og vedlikehold. Vi har som bransje opplevd store endringer i rammebetingelser knyttet til energi og innemiljø. De anleggene vi installerer skal fungere godt i hele levetiden, som bransje må vi sette mer fokus på dette. Den opplevde verdien av våre installasjoner er når byggene er i bruk, påpeker den nye styrelederen.

Les også: Automatisering av bygg er ikke lett

Venter vekst

Den nye styrelederen venter vekst, og vil verve nye medlemmer.

– Om fem år er vi en betydelig større organisasjon skapt av god medlemsverving. I tillegg håper jeg vi har fått på plass en fagutdanning innenfor ventilasjonsteknikk samt fortsetter den gode søkningen og engasjementet innenfor kuldeteknikk. KEM utdannelsen har vært en suksess, og det lever selvfølgelig videre med enda flere skoler som tilbyr dette studiet.

Det nye styret

Som ny nestleder valgte årsmøtet Sturla Ingebrigtsen fra Systemair AS. Sturla har tidligere fungert som regional kontakt i region Midt-Norge for VKE, men har nå flyttet til Østlandet. Ny mann inn i styret fra Vestlandet er Pål Haukeland fra Utstyr og Kjøleservice i Bergen.

Tidligere vara representant, Nils Bjarne Drægni fra Sogn Kjøleservice har tidligere fungert som varamedlem, men har nå fått en plass i styret. Inn som ny vara går John Akre-Aas fra Moderne Kjøling AS inn.

Ut av styret går styreleder Harald Skulstad, fra Kulde & Elektro, Tore Holthe, Trox Auranor AS og Tor Brekke, Utstyr og Kjøleservice AS. VKE administrasjonen takker alle tre for vel utført styrearbeid og godt samarbeid gjennom årene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.