SAMFUNN

Vitenskapelig likestilling

11. okt. 2001 - 15:05

Det er en videreføring fra budsjettet for inneværende periode, hvor det ble opprettet 20 professorater for kvinner og 40 post.doc-stillinger øremerket kvinner.

De 10 professoratene er fordelt etter søknader fra universitetene og høgskolene. Det kan imidlertid hende det blir vanskeligheter i forhold til likestillingsreglene i EØS-avtalen.

Klage fra mann

Underdirektør Gry Olde i Kirke, utdannings- og forskningsdepartementet forteller at det var Universitetet i Oslo som tok initiativet til å opprette post.doc-stillinger øremerket kvinner. Dette falt en mann tungt for brystet, og han klaget vedtaket inn for ESA; EØS-avtalens kontrollorgan.

– ESA har besluttet å åpne en sak om dette, men jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta før vi får en avgjørelse, sier Olde.

Hvis ESA finner stillinger øremerket kvinner helt i sin orden, vil det ikke skje mer. Finner ESA derimot at kvinner ikke skal behandles annerledes enn menn, har norske myndigheter valget mellom å akseptere dette, eller å åpne sak for EØS-domstolen.

– Men det er heller ikke gitt at en avgjørelse om post.doc-stillingene uten videre kan overføres til professorstillingene, sier Olden.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.