NYHETER

Visund-vinner

Emerson Process Management skal oppgradere SAS (sikkerhets- og automatiseringssystemene) på Visund-plattformen.

Emerson skal levere SAS til modernisering av Visund.
Emerson skal levere SAS til modernisering av Visund. Bilde: Kjetil Alsvik, Statoil
19. jan. 2013 - 13:22

Kontrakten med Statoil dekker engineering, innkjøp, konstruksjon og installasjon (EPCI), og skal gjennomføres i fellesskap med Aker Solutions i Bergen.

 

Emerson skal designe, konfigurere og implementere de nye systemene og gi løpende support undervis i prosjektet. Installasjonen offshore og igangkjøring er planlagt ferdigstilt i 2015. Kontrakten er på rundt 200 millioner kroner.

 

Visund-plattformen ligger i Tampen-området i Nordsjøen, og består av en flytende produksjons-, bore- og boligplattform. Det oppgraderte SAS-systemet skal bidra til operativ suksess med hensyn til sikkerhet og effektivitet.

 

Dette er Emerson andre SAS-kontrakt på norsk sokkel. I fjor høst fikk selskapet kontrakten på SAS for den nye Martin Linge-plattformen hos Total Norge E&P. Toppsjefen hos er stolt.

- Vi er glade for at Statoil har sett verdien av vårt ledende sikkerhets- og automatiseringssystem til Visund-prosjektet, uttaler sjefen for Emerson Process Management, Steve Sonnenberg.

- Vi fortsetter å utvikle vår SAS-virksomhet i Nordsjøen ved å tilby den beste teknologien og investerer i support og dyktig ingeniører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.