MOBIL

- Viste bare litt av Windows Phone 8

Microsoft har bare vist frem toppen av isfjellet, sier Windows Phone-sjefen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. juli 2012 - 09:25

Da Microsoft viste frem Windows Phone 8 i juni var de største nyhetene at operativsystemet er skrevet om fra bunnen og opp, og byr på støtte for heftigere maskinvare og flere en del nye funksjoner som ny startskjerm.

LES MER: Microsoft lanserer Windows Phone 8

At Microsoft ikke viste frem alt som blir nytt er allerede kjent. Nå forteller Greg Sullivan, produktsjefen for Windows Phone, at det bare var toppen av isfjellet. I et intervju med Pocket-Lint.com sier han at vi kan forvente oss langt flere nyheter ved lanseringen senere i år.

Mye visuelt nytt

Han sikter da spesielt til sluttbrukerfunksjoner. Sniktitten i San Francisco var først og fremst myntet på utviklere, og ikke brukere. Den nye startskjermen var den største visuelle endringen de viste frem, men dette er bare en liten del av alt som er nytt, ifølge Sullivan.

SE OGSÅ: Microsoft lanserer Surface

Han går ikke i detaljer. Grunnen er samarbeidspartnerne. Programvareutviklerne trenger en del detaljer for å skrive programvare til den kommende plattformen. Og i motsetning til Apple må Microsoft samarbeide med en rekke produsenter, som må integrere programvaren på sine plattformer. Det gjør det ifølge Sullivan vanskelig å blåse alle detaljene så tidlig.

Støtter 64 kjerner

Da Windows Phone 8 ble lansert ble Windows Phone 7 etterlatt på den teknologiske søppeldynga. Men det blir ifølge Sullivan lenge til neste gang de skifter ut mobiloperativsystemet sitt. Den nye arkitekturen kan i teorien støtte prosessorer med inntil 64 kjerner, og skal være veldig skalerbar.

LES OGSÅ: Se video av Windows Phone 7.8

Kilde: Pocket-Lint.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.