IT

Visma sluker Sirius IT

BLIR STØRRE: Visma-sjef Øystein Moan har funnet fram sjekkheftet for Sirius IT.
BLIR STØRRE: Visma-sjef Øystein Moan har funnet fram sjekkheftet for Sirius IT. Bilde: Visma
Leif Hamnes
10. juni 2010 - 13:57

Oppkjøps- og fusjonstrenden i det nordisk IT-markedet fortsetter.

Les også: Kan de hamle opp med IBM?

Denne gangen handler det ikke om Klart for fusjon mellom Ergo og EDB , men om Sirius IT, med sine om lag 150 medarbeidere i Danmark, 150 i Sverige, og 100 i Norge.

Som et ledd i satsingen på offentlig sektor og varehandel, kjøper Visma nå Sirius i sin helhet.

– Sirius IT har lang erfaring og en sterk posisjon mot offentlig sektor, både statlig og kommunalt, noe som dermed kompletterer vår egen satsning i dette segmentet. I tillegg står selskapet også sterkt i deler av den private sektor, og da særlig innen varehandel, som også er et stort og viktig marked for Visma. Spesielt i Sverige og Danmark bidrar dette oppkjøpet til en styrking av Vismas tilstedeværelse, uttaler Vismas konsernsjef Øystein Moan.

Stor, større, størst

Virksomhetene i de tre landene vil fortsette som egne juridiske enheter og levere samme kjernetjenester til markedet. Også ledelsen fortsetter slik som nå i alle de tre landene.

Med tilgang til 400 softwareutviklere, systemarkitekter og prosjektledere har Visma nå tro at de vil kunne kapre de virkelig store kundene og komplekse prosjektleveranser.

– Økt tilgang til spisskompetanse betyr større muligheter til å utvikle og levere enda flere tjenester til våre store kunder. Sirius IT leverer blant annet utviklingsprosjekter, applikasjonsforvaltning og konsulenttjenester innenfor selvbetjenings- og saksbehandlingsløsninger, systemutvikling og systemintegrasjon. Når vi nå forener krefter kan vi gjøre mer, og i enda større skala, sier Øystein Moan.

Kjøpssummen er ikke offentliggjort, men skal ifølge Dagens Næringsliv ligge rundt 500 millioner kroner.

Ikke helt ut av det blå

konsernsjef i Sirius IT, Kim Winther Jensen, ser fram til eierskiftet og minner om at selskapene har vært tett knyttet til hverandre en stund allerede.

– Vi har allerede hatt et tett samarbeid med Visma i Sverige, hvor vi har et joint venture-selskap sammen. Vi er overbeviste om at det videre samarbeidet vil by på enda flere interessante muligheter, sier Winther Jensen.

.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.