ARBEIDSLIV

Vision Tester best i Norden

Vision Tester er verdens første synstester til hjemmebruk. Oppfinneren, Rolf Stangeland, er lege med arbeidsmedisin som spesialfelt, og har møtt mange som har fått hodepine foran pc-stasjonen som følge av dårlig syn. - Bokstavtavlene som jeg har på kontoret mitt gir for lite informasjon. De kan brukes til å angi om en person har dårlig syn, men den sier ikke om vedkommende for eksempel er langsynt eller nærsynt, sier Stangeland.

Det gjør derimot hans egen patenterte oppfinnelse, Vision Tester, som siddisen har utviklet gjennom de siste tre årene. Synstesten egner seg som en første veiledende test, og kan raskt påvise om noen er kort- eller langsynt, samt indikere styrken på synsfeilen.

Synstesteren er lett, liten og sammenleggbar og passer også til å screene store grupper, som for eksempel skoler, arbeidsplasser og bilister.

Bjørn Harald Brodersen har stått for utforming av forretningsplanen og -strategien. Sammen tok de førsteplassen i årets norske finale i Venture Cup, og fikk 250.000 kroner i premie.

For første gang ble det i år arrangert en nordisk finale i Helsingfors, for vinnerne av de nasjonale entreprenørkonkurransene. Vision Tester gikk til topps også her.

- Synstesten blir møtt med stor internasjonal interesse. Alt fra det kinesiske undervisningsministeriet til senter for leseforskning i Stavanger har vist interesse for å teste ut synstesten vår, forteller Stangeland.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.