INDUSTRI

– Viser vilje til å satse på industrien

Industri Energi har demonstrert foran Stortinget flere år på rad for å få rimelig kraft til industrien. Nå ser det ut til at de slipper å demonstrere flere ganger.
Industri Energi har demonstrert foran Stortinget flere år på rad for å få rimelig kraft til industrien. Nå ser det ut til at de slipper å demonstrere flere ganger. Bilde: Poppe, Cornelius

År etter år har medlemmene i Industri Energi demonstrert for industrikraft foran Stortinget.

I dag fikk de svaret fra regjeringen: 20 milliarder i et garantifond som skal sikre inngåelsen av langsiktige kraftavtaler.

– Jeg synes myndighetene viser vilje til å satse på industrien. Det at de nå har satt av 20 milliarder kroner er bra. Så får vi se om dette betyr at det blir lettere å få til lange kraftkontrakter og rimeligere kraftpris, sier forbundsleder Leif Sande til Teknisk Ukeblad.Opp til industrien

Han sammenligner garantiordningen med det å ta huslån. Har man garanti, blir prisen på lånet lavere.

– Nå blir det opp til industrien å ta i bruk virkemidlene myndighetene har stilt til rådighet. Dette er en viktig brikke å få på plass, sier Sande.

– Er det ikke litt påfallende at dette kommer etter nesten fire år i regjering, bare uker før nytt valg?

– Det er ett fett, så lenge det kommer. Forrige regjering sa at det var umulig å få til et industrikraftregime, mens denne regjeringen lovet å få det på plass. Så har det vist seg å være vanskelig å levere. At de nå kommer med dette er kjempebra, svarer Sande.Halvparten

Industri Energi har tidligere sagt at 40 milliarder kroner må til for å sikre en slik ordning. Sande synes det er helt greit at kun halvparten leveres nå.

– Hvis det faktisk blir inngått kontrakter for 20 milliarder kroner, har ordningen vist seg å være så vellykket at det ikke vil bli noe problem å putte inn flere milliarder, tror han.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.