IT

Viser trådløs gigabit

FERSK I STOLEN: Den nye Ericssonsjefen har bare sittet i sjefsstolen i litt over en måned, men har allerede ryddet grundig og lansert nye visjoner.
FERSK I STOLEN: Den nye Ericssonsjefen har bare sittet i sjefsstolen i litt over en måned, men har allerede ryddet grundig og lansert nye visjoner. Bilde: Reuters
15. feb. 2010 - 10:31

Barcelona: Vi skal være lederen på utvikling innen telecom slår den nye Ericssonsjefen Hans Vestberg fast.

På Mobile World Congress slå den svenske giganten fast at de er teknologi ved å vise en LTE-overføring på utrolige 1 Gbit/s.

50 milliarder i 2020

– Vi trenger mer kapasitet og mer hastighet. I dag finnes det 4,6 milliarder mobilforbindelser rundt om i verden og det vil ikke ta lang tid før det er en for hvert menneske på jorden. Men det stopper ikke der. Jeg tror vi når 50 milliarder innen 2020 og det er det vi forbereder oss på. Om ti år vil vi ha mer enn fem forbindelser hver og det meste av dette er maskiner som snakker sammen. Denne industrien går ti veldig spennende og utfordrende år i møte, slår Vestberg fast.

Den nye sjefen har ikke vært i stolen mer enn 44 dager, men han har allerede ryddet grundig i ledelsen. Nye folk er kommet til og nå skal en ny organisasjon på plass raskt. Ericsson har hatt et tøft år bak seg, men den nye sjefen har skrevet ut medisin som han tror på og som skal befeste selskapets nummer én-posisjon.

Mer fart

Selv om alle snakker om 4G og LTE tror Vestberg det vil ta ennå et par år før vi ser de virkelig store utrullingene i markedet.

I mellomtiden er det 3G som dominerer. Derfor viser Ericsson superfart her også og demonstrerer en hastighet på 84 Mbit/s.

Det nærmer seg den første generasjonen av LTE som man har sett de første eksemplene på.

E-butikk

Alle som kan krype og gå i IT og telecom skal ha en eller annen form for programvarebutikk på nettet. Det skal Ericsson også, men deres E-store vil være et tilbud til kundene deres.

Her kan store og små teleoperatører få en fiks ferdig infrastruktur slik at det blir mye enklere for dem å etablere en slik salgskanal.

For Ericsson betyr det forhåpentligvis veldig stort volum og en ørliten bit av hver transaksjon.

Nye markeder

– Det er veldig mange nye spennende muligheter som nå dukker opp i vår industri. Ikke minst innen mange bransjer som vil utnytte kommunikasjon på nye områder. Jeg tenker på slike som helse, media, offentlige etater, transportlogistikk og mange andre. Vi har store muligheter hvis vi kan være med å hjelpe disse bransjene til å utvikle seg framover. Men vi kan ikke gjøre det helt alene. Samtidig som vi skal konkurrere hardt skal vi arbeide sammen med partnere og konkurrenter for å etablere solide industristandarder som vi er helt avhengige av, sier Vestberg.

Flere saker fra Mobile World Congress:

Samsung på egne ben

Koser med Google

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.