NYHETER_BYGG

Viser fram smarthus

El-Idehuset viser hvilke muligheter du har til å styre varme, klima og elektriske innretninger hjemme. Det kan du gjøre via Internett. – Det er viktig at husbyggeren allerede i planfasen vurderer behovet, sier informasjonskonsulent Finn Bogegård i Norges Elektroentreprenørforbund (Nelfo).

– Ofte får smådetaljer betydelig større oppmerksomhet enn planleggingen av mer vitale funksjoner, sier han. Det er også svært viktig å innlede et nært samarbeid mellom byggherren og elektroentreprenøren på et tidlig tidspunkt i byggeprosessen.

Byggherren har lagt vekt på å lage løsninger med spennende arkitektur. En interiørarkitekt har utformet lys og velgt farger, og de legger vekt på brukervennlig betjening med forskjellige scenarier for de stemninger beboerne vil ha i rommene i huset.

Når byggherren har bestemt hvilke løsninger han ønsker å ha, er det også viktig å tilrettelegge for senere oppgraderinger. Kostnadene i den forbindelse er minimale sammenlignet med å bygge nye føringsveier på et senere tidspunkt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.