MOTOR

Viser fram elektrisk Ford Focus

"Bensinlokket", altså ladestikket på Ford Focus el, er dekorert med en X-boxaktig lysring.
"Bensinlokket", altså ladestikket på Ford Focus el, er dekorert med en X-boxaktig lysring. Bilde: Ford
4. jan. 2011 - 14:52

Den elektriske versjonen av nye Ford Focus skal nå vises fram for første gang.

Dropper Detroit

Men det skjer ikke på bilmessen i Detroit, NAIAS, som starter over helga.

Derimot har Ford valgt seg forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas som lanseringsarena.

Ford-sjef Alan Mulaly kommer til Las Vegas fredag for å avduke den elektriske Focusen samt lansere andre teknologinyheter fra Ford, opplyser konsernet på sin facebookside .

Ford har holdt faktaopplysningene om Focus Electric for seg selv, annet enn at rekkevidden typisk nok skal være 100 miles (160 kilometer).

Annonsert i fjor

Det var på ovennevnte Detroit-messe i fjor at Ford varslet at de skulle investere 450 millioner dollar i et nytt elbilprogram. Blant annet til å bygge om Wayne-fabrikken i Michigan som tidligere var fødestua til SUV-er og pickuper som det ikke er så rift om lenger.

Les mer i denne saken:

Med hjelp fra Smith Electric Vehicles har den vesle varebilen Transit Connect blitt elektrifisert, mens Magna International har bidratt til den batteridrevne versjonen av Ford Focus som lanseres i løpet av året.

Neste år er planen å lansere to hybrider, hvorav én er ladbar, basert på den nye verdensomspennende C-plattformen som Focus bygges på. Johnson Controls/Saft leverer batterier og batteristyring til den planlagte ladbare plug-in-hybriden.

Nøyaktig hvordan el-versjonen av Ford Focus vil se ut, vet vi ikke ennå. Men den får neppe den midstilte dobbelpotta som ST-versjonen har. Foto: Ford

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.