FTLYDBILDE

Viser 200 bilder i sekundet

LG-TV-er på CES i Las Vegas.
LG-TV-er på CES i Las Vegas.Bilde: Odd Richard Valmot

Las Vegas: Koreanske LG må se seg grundig slått av storebror Samsung på forbrukerteknologi. Men de kan melde om grei vekst som de mener kan tilskrives innovasjon og design og at de har truffet godt med produkter som markedet vil ha.

Vi testet 3D-TV

Prismer

Som mange av de andre store aktørene er det lysdioder som skal stå for bakgrunnsbelysningen av de kommende LCD-TV-ene. For å sikre seg ledelsen deler LG lysdiodene opp i 240 punkter som de kontrollerer individuelt.

Det er mer enn noen andre og gjør at de får veldig god kontroll med kontrastnivået på skjermen.

— Vi vil ikke ta i bruk sidebelysning med lysdiodene som noen andre gjør for å få ned tykkelsen på TV-en. I stedet kommer vi med en løsning hvor vi bruker prismer over lysdiodene for å spre lyset. Det reduserer tykkelsen ganske mye samtidig som det gir oss et fantastisk kontrastforhold, sier LGs svenske TV-ekspert Joachim Örnstig.

BILDESERIE: Lyd og bilde-nyhetene

Størst tall

LG oppgir hele to millioner til en i kontrastforhold på de nye modellene. Et slikt tall er selvfølgelig bare teori, men når andre skryter av en million til en, så hvorfor ikke?

De nye modellene som vises på CES har en oppdateringsfrekvens på 240 bilder i sekundet for å fjerne alt flimmer når bildet panoreres.

Når modellene kommer til Europa i andre halvår snakker vi om 200 bilder i sekundet. De vil være rundt 10 prosent mer lyssterke enn dagens plasma- og LCD-skjermer.

Superfarger

Kanskje enda mer imponerende er LGs nye plasmaskjerm. Det vanlige, både på plasma og LCD, er å bygge opp bildet av piksler som består av røde, grønne og blå punkter.

LGs nye topp-plasmaskjerm legger til cyan og magenta i tillegg. Altså fem subpiksler per punkt. Resultatet er et bredere fargeområde enn noen annen skjerm på markedet.

En virkelig godbit på telefonsiden er LGs system for aktiv støykansellering. Den er basert på to mikrofoner i stedet for en hvor de kan regne ut hva som er stemme og hva som er støy.

Det øker håpet om at folk kan høre deg fra en trafikkert gate. DSE som LG kaller teknologien kommer på telefoner nærmere sommeren.

BILDESERIE: Super-TV-ene

Les mer om: