DATATELE

Virusene blir verre og verre

ØDELEGGENDE: Stadig flere opplever å få datamaskinen infisert av virus og annen digital styggedom. Å få blokkert maskinen med datavirus kan være en meget frustrerende og fortvilt situasjon.
ØDELEGGENDE: Stadig flere opplever å få datamaskinen infisert av virus og annen digital styggedom. Å få blokkert maskinen med datavirus kan være en meget frustrerende og fortvilt situasjon. Bilde: Colourbox

Virusguru og datasikkerhetsekspert David M. Perry mener virusangrep, spam og ikke minst forsøk på nettsvindel vil bli mye verre.

- Ikke stol på e-posten

- Allerede i dag er det ille, og det har aldri vært verre. Banker, finansinstitusjoner, bedrifter og privatpersoner svindles årlig for milliarder på nettet, sier Perry til Aftenposten.

Han er global opplæringssjef i datasikkerhetsselskapet Trend Micro, og mener vi er altfor uforsiktige og naive i vår omgang med arbeidsgivers og egne dataressurser.

- Ingen bør stole på e-post lenger. Dette kommunikasjonsmiddelet som alle bruker er lett å forfalske, og kan bære med seg de verste virus og spionprogrammer, sier Perry.

Virus i 25 år

Perry besøkte Oslo i forbindelse med at det er 25 år siden det aller første dataviruset så dagens lys. Han har vært med siden starten, og hjulpet alle de store dataselskapene i verden med brukerstøtte, antivirus og datasikkerhet.

Han er opptatt av de mange avanserte svindelforsøkene vi blir utsatt for på nettet.

- Tilsynelatende helt uskyldige og ordentlige nettsider kan være infisert av en kode som, uten at brukerne merker noen ting, installerer spionprogrammer på datamaskinen. Deretter logges kontonummer, brukernavn og sikkerhetskoder til nettbank eller nettbutikker, sier Perry til Aftenposten.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.