IT

Virker fri programvare?

Sjekker: Fornyingsminister Heidi Grande Røys har gitt Konkurransetilsynet i oppdrag å finne ut om fri programvarepolitikken faktisk har noen hensikt.
Sjekker: Fornyingsminister Heidi Grande Røys har gitt Konkurransetilsynet i oppdrag å finne ut om fri programvarepolitikken faktisk har noen hensikt. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
25. feb. 2009 - 06:50
Vis mer

Fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) jobber for mer bruk av fri programvare i offentlig sektor. Hensikten er å slippe til flere og mindre aktører og å redusere lisenskostnadene.

Les mer her:

Nå har hun gitt Konkurransetilsynet i oppdrag å finne ut om det faktisk har noe for seg å satse på en slik politisk strategi.

Påvirker prisen

– Vi ønsker mer kunnskap om virkningene av en politikk for fri programvare i offentlig sektor. Nå skal de konkurransemessige virkningene av programvarepolitikken utredes, sier Røys.

– Konkurransen i IKT-markedene er avgjørende for hvor mye næringslivet og det offentlige må bruke på kjøp av IKT-produkter. Konkurransen i disse markedene må derfor være effektiv, sier statsråden.

Sjekker politikken

Derfor setter Konkurransetilsynet i gang en utredning om de konkurransemessige virkningene av å stimulere til økt bruk av fri programvare i det offentlige. Departementet har satt av 300 000 kroner til arbeidet.

Les mer om fri programvare i Teknisk Ukeblad nr. 8 i morgen!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.