Flom i Conecticut, USA i 2005. Stormen over det østlige USA er ventet å bli den verste noen gang. (Bilde: CRVFCC)
I Sør-Norge har de de siste dagene vært sommervarmt.

Vinterstorm over USA

  • Klima

Stormen begynte å gjøre seg gjeldende søndag i delstatene Maryland, Pennsylvania, New Jersey og New York.

Mange byer og tettsteder står under vann etter kraftige regnskyll.

Flo

Fra Long Island I New York til delstaten New England var det ventet springflo med vannstand på mellom 1 og 1,5 meeter over det normale.

Meteorologer i New York frykter at dette blir den verste stormen i manns minne, enda større en 1992-stormen.

Flere hunder flyavganger ble kansellert på grunn av kraftige vinder. Noen steder var vindkastene oppe i 170 kilometer i timen.

Flom

Beboere i områdene Long Island og New England ble bedt om å spikre igjen vinduer og komme seg i sikkerhet. Sandsekker ble utdelt i områder der det var ventet flom.

Snø

I de nordligste statene er det kommet store mengder våt snø.

I New England var det i høyereliggende deler av staten kommet rundt 30 centimeter snø. I de lavereliggende områder er flom det store problemet.

Myndighetene har sendt ut varsler til alle på østkysten om å være forsiktig på grunn av kraftige vinder og nedbør. Blant annet blir de advart mot å kjøre bil og i hvert fall ikke å kjøre ut i dammene på oversvømte veier, melder Disaster News Network.

Tre tornadoer oppsto i stormens vei da den raste gjennom Sør Carolina søndag. En person ble drept og flere skadet i Sumter.

Myndighetene i West Virginia meldte om flom i fylkene Logan og Boone tidlig søndag morgen. Flere steder ble mange tusen abonnenter rammet av strømstans.

Nordens største elbilkonferanse
Få med deg «Nordic EV Summit 2017» tirsdag 7. februar.
Union Scene, Drammen, Norway.