KLIMA

Vinterstorm over USA

Tore Stensvold
16. apr. 2007 - 14:06

Stormen begynte å gjøre seg gjeldende søndag i delstatene Maryland, Pennsylvania, New Jersey og New York.

Mange byer og tettsteder står under vann etter kraftige regnskyll.

Flo

Fra Long Island I New York til delstaten New England var det ventet springflo med vannstand på mellom 1 og 1,5 meeter over det normale.

Meteorologer i New York frykter at dette blir den verste stormen i manns minne, enda større en 1992-stormen.

Flere hunder flyavganger ble kansellert på grunn av kraftige vinder. Noen steder var vindkastene oppe i 170 kilometer i timen.

Flom

Beboere i områdene Long Island og New England ble bedt om å spikre igjen vinduer og komme seg i sikkerhet. Sandsekker ble utdelt i områder der det var ventet flom.

Snø

I de nordligste statene er det kommet store mengder våt snø.

I New England var det i høyereliggende deler av staten kommet rundt 30 centimeter snø. I de lavereliggende områder er flom det store problemet.

Myndighetene har sendt ut varsler til alle på østkysten om å være forsiktig på grunn av kraftige vinder og nedbør. Blant annet blir de advart mot å kjøre bil og i hvert fall ikke å kjøre ut i dammene på oversvømte veier, melder Disaster News Network.

Tre tornadoer oppsto i stormens vei da den raste gjennom Sør Carolina søndag. En person ble drept og flere skadet i Sumter.

Myndighetene i West Virginia meldte om flom i fylkene Logan og Boone tidlig søndag morgen. Flere steder ble mange tusen abonnenter rammet av strømstans.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.