DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Vintersesongen i gang: Lokale overtar driftskontrakter i Østerdalen og Østfold

Bergquist og Nortransport skal drifte Østfold Nord og Rendalen, Engerdal og Trysil.

1. september markerer starten på vinterdriften av riks- og fylkesveiene i Norge.
1. september markerer starten på vinterdriften av riks- og fylkesveiene i Norge. Foto: Paul Kleiven/NTB Scanpix
2. sep. 2019 - 15:05

1. september er startdato for vinterdriftskontraktene. I Østfold og Østerdalen overtar nå lokale firmaer driftskontraktene for 0102 Østfold nord og 0403 Rendalen, Engerdal og Trysil.

Nortransport vant konkurransen om å drifte og vedlikeholde 840 kilometer med riks- og fylkesveger i Rendalen, Engerdal og Trysil, etter at Vegvesenet i april avlyste den sammenslåtte, treårige driftskontrakt 3401 Sør-Østerdalen, og delte den opp i to ettårskontrakter, fordi tilbudene på den opprinnelige storkontrakten var for høye.

Østfold Nord- kontrakten skal driftes av Bergquist Maskin og Transport fram til 31. august 2022. Kontrakten omfatter drift- og vedlikeholdsoppgaver knyttet til riks- og fylkesveier i Askim, Hobøl, Spydeberg, Trøgstad, Eidsberg, Skiptvet, Våler, Skiptvet, vestre del av Marker og Rakkestad, nordre del av Sarpsborg, samt Moss og Råde nordøst for E6.

Til sammen dreier det seg om 138 kilometer riksvei og 676 kilometer fylkesvei, samt gang- og sykkelvei langs riks- og fylkesveiene.

Nye felleskontrakter

Bergquist maskin og transport AS overtar kontrakten etter Veidrift AS, og i en overgangsperiode vil det bli utført arbeid på veinettet av både tidligere og ny entreprenør.

I tillegg til Østfold Nord-kontrakten har selskapet driftskontrakten for Ørje, og er etablert med kontorer i Rømskog og Ørje. De vil også etablere et nytt kontor/lager ved Brennemoen i Eidsberg kommune.

Driftskontrakten for Østfold nord, vil være en av flere felleskontrakter mellom Statens vegvesen og Viken fylkeskommune fra første januar 2020 fram til kontrakten utløper i 2022.

Byggherren har opsjon på å forlenge kontrakten med 12 måneder.

Kommunale kontrakter

At vinteren nærmer seg viser seg også ved at tallet på kommuner og andre som lyser ut kontrakter om brøyting av veier og parkeringsplasser, skyter fart.

I løpet av de siste dagene har følgende kommuner utlyst oppdrag om brøyting og vintervedlikehold av kommunale veier: Hurum, tinn, Tysnes, Modalen, Ringerike, Kragerø, Søndre Land, Færder, Ås, Skjåk, Øyer, Birkenes og Lillesand.

I tillegg har Helse Nord-Trøndelag lyst ut en kontrakt om vintervedlikehold av arealene rundt sykehusene i Levanger og Namsos , inkludert en helikopterlandingsplass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.