NYHETER

Vinterdager på Hunderfossen i februar

Statens vegvesen arrangerer nok en gang fagdager innen vinterdrift. Sett av 11.–13. februar, og få faglig påfyll sammen med de viktigste folkene innen vintervedlikeholdet.

Fra Vinterdagene på Beitostølen i 2008, der snøfreserdemonstrasjonen både var realistisk og spektakulær. Foto: Jarle Skoglund
Fra Vinterdagene på Beitostølen i 2008, der snøfreserdemonstrasjonen både var realistisk og spektakulær. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. okt. 2013 - 11:20

Målgruppen er byggherrer, entreprenører, utstyrsleverandører, konsulenter, kommuner, fylkeskommuner og brukergrupper. Åpningen vil foregå på Vegmuseet og representerer også starten på Vegvesenets 150-årsjubileum. I forbindelse med åpningen vil publikum få se en kortesje med gamle og nye maskiner. Det vil også bli utstilling og demonstrasjon av vinterutstyr i samarbeid med Maskin­entreprenørenes Forbund (MEF). Og for de som er interessert i mer strømlinjeformet utstyr foregår en Lamborghini-utstilling samtidig på Vegmuseet.

 

Utfordringene og utstyret

Avdelingsdirektør for trafikksikkerhet, miljø og teknologi i Vegdirektoratet, Marit Brandts­egg, opplyser at vinterdagene denne gangen vil ha hovedfokus på myke trafikanter i tillegg til vanlig vinterdrift.

– Vi ønsker at deltakerne skal få oppleve hvilke utfordringer ulike brukergrupper møter på vinterføre, og se hva slags utstyr som finnes for å drifte forskjellige veger om vinteren. Det vil bli god anledning til å oppleve vinterføre og vinterdrift i praksis gjennom demonstrasjoner og utstilling begge de to første dagene. Det vil bli faglige seminar med ulike tema, og på grunn av størrelsen på arrangementet vil disse foregå på Quality Hotel & Resort Hafjell.

 

Vinterprisen deles ut

Også denne gangen vil det bli delt ut vinter­pris til noen som har gjort en ekstra stor innsats for å forbedre vinterdriften. Prisen er innstiftet av Bransjenettverk for vinterdrift og er delt ut to ganger tidligere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.