ARKIVNYHETER

Vinterbru-tunnelen er utlyst

Sør for Assurtjern skal dagens E 6 brukes som sørgående kjørebane for ny fire-felts E 6.  Til venstre for de to bruene kommer den 3,7 km lange tunnelen ut i dagen. (Ill: Norfilm)
Sør for Assurtjern skal dagens E 6 brukes som sørgående kjørebane for ny fire-felts E 6. Til venstre for de to bruene kommer den 3,7 km lange tunnelen ut i dagen. (Ill: Norfilm)
24. mai 2006 - 09:10

Entreprisen inngår i ny veg mellom Assurtjern i Ski kommune og Vinterbru i Ås kommune. Dette er den eneste strekningen på E 6 mellom Jessheim og Åsgård sør for Moss som fremdeles har to felt. Utvidelsen til fire felt skal finne sted høsten 2009. Anbudsummene for første entreprise er ventet å ligge mellom 500 og 600 millioner kroner, mens den endelige regningen for hele prosjektet trolig vil ligge godt over en milliard.

Nord for den 3,7 km lange tunnelen skal det anlegges ny kjørebane for nordgående trafikk på østsiden av dagens E 6. Når denne er ferdig, blir nåværende veg oppgradert før den overtar sørgående trafikk. I dagstrekningen inngår det to parallelle bruer, hver på 120 meters lengde. Alt anleggsarbeid i forbindelse med tunnelen og vegstrekningen nord for den er med i det oppdraget som er sendt ut.

Mellom søndre tunnelinnslag og Vinterbru har E 6 og E 18 felles trasé. Ombygging av denne strekningen sendes ut på anbud om kort tid. Dette oppdraget vil også omfatte sprenging av forskjæringer ved søndre tunnelpåhugg.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.